Artikel Depot
Image default
Dieren

Zo zien Yorkshire Terriers eruit

Yorkshire Terriërs behoren tot een van de meest bekende schoothondjes van deftige dames in films. Maar ook buiten het witte doek zijn deze rashonden erg geliefd. Dit is echter niet altijd het geval geweest. Deze schattig uitziende honden zijn oorspronkelijk begonnen als hond van de Schotse arbeidsklasse in Engeland. Ze hielpen onder andere bij het jagen en waren de beste maatjes met de personen die deel uit maakten van hun gezin. Door de toenmalige Clydesdale terriër te kruisen met terriërs uit Engeland fokte men de Yorkshire Terriër over wiens kenmerken je in deze tekst kunt lezen.

De Yorkshire Terriër een klein hondje

Als je een liefhebber van kleine honden bent, valt de Yorkshire Terriër beslist ook bij jou in de smaak. Ze hebben een schofthoogte van slechts 23 tot 25 centimeter. Hun gewicht is zelden zwaarder dan drie kg wat ze dus ideaal maakt om overal mee naar toe te nemen.

Andere uiterlijke kenmerken

De Yorkshire Terriër heeft veel haar. Dit vanwege het feit dat er ook dna van de Maltezer in zijn bloedlijn zit. Het figuur van een Yorkshire Terriër is nogal gedrongen en volledig door haar bedekt. Hun vacht is lang en recht.Het en loopt in een staal blauwe kleur vanaf hun achterhoofd tot aan hun staart aanzet. De rest van het lichaam heeft lange haren in een warme kleur tan. Hierdoor zien deze honden er vaak uit alsof ze zo uit een hondenshow zijn weggelopen. Vanwege het vele haar is het aan te raden om je Yorkshire Terriër regelmatig te borstelen of kammen. Ook was je het best je hond een keer in de week met lauw water gecombineerd met een goede shampoo af en laat je zijn haar door een ervaren hondentrimmer kappen. Let tevens op zijn voeding en voorkom ook situaties waardoor je hond gaat stressen. Meer info vind je op https://www.yorkshireterrierwereld.nl/. Zo blijft zijn vacht er altijd glanzend en gezond uitzien.

Yorkshire Terriër gedrag

Een Yorkshire Terriër is in zijn wezen eigenlijk geen gezelschapshond. Hij houdt namelijk ervan om actief bezig te zijn, wat te danken is aan de rol die zijn voorouders in het verleden hebben vervuld. Laat je hondje een (speelgoed) prooi achterna zitten of neem hem mee op een avontuurlijke wandeling in het bos om deze niet passieve kant van hem te stimuleren. Je kunt hem natuurlijk ook laten apporteren of hem met een al dan niet zelfgemaakte hindernis uitdagen. Andere eigenschappen van deze rashond zijn vergelijkbaar met dat van honden van zijn formaat. Ze zijn namelijk moedig en heel eigenzinnig. Ook zijn ze graag de leider van de roedel ongeacht of het slechts uit mensen, dieren of een samenstelling daarvan bestaat. Natuurlijk stimuleer je dit dominant gedrag niet. Zorg daartoe voor een consistente mild strenge opvoeding, waarbij je duidelijk laat merken dat jij het voor het zeggen hebt. Zo bereik je dat je samen met je gezin van de grollen van deze slimme dappere hond kunt genieten. Ook met je kinderen en overige huisdieren zal je Yorkshire Terriër in dat geval een goede band hebben, wat natuurlijk een pluspunt is.