Artikel Depot
Image default
Dieren

Franse Bulldog, een liefdevol en charmant ras

 

De Franse Bulldog is een liefdevol en charmant ras. Hij blaft niet veel, maar het is een uitstekende waakhond. Hij heeft niet veel beweging nodig en kan goed overweg met andere dieren. Zijn aanpassingsvermogen en activiteitsniveau maken hem ideaal voor wonen in een appartement.

 

Vanwege zijn naam gelooft haast iedereen dat het een hond is die oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Dit ras komt echter uit de Molossers van de regio Epirus, in het oude Griekenland. Daarna werd het door de Romeinen verspreid over hun grondgebied. De Engelse Bulldog werd in de 18e eeuw geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk en in de 19e eeuw begonnen ze deze honden te kruisen, wat leidde tot het Franse Bulldog hondenras. In 1898 werd dit ras officieel erkend.

 

Past goed in een appartement

 

Je Franse bulldog zal zich perfect aanpassen aan het leven in een flat of appartement, aangezien hij weinig fysieke activiteit nodig heeft. Uiteraard zal hij er niet alleen moeten wonen, want hij moet zo lang mogelijk begeleid worden. Deze hond speelt graag veel, maar wordt snel moe. Toch moet je minstens één keer per dag uittrekken om samen met hem een wandeling van matige intensiteit te maken. Daarmee kun je hem stimuleren en socialiseren. De Franse Bulldog is geen goede zwemmer, dus je zult als een waakhond moeten zijn als hij in de buurt van het water is. Zijn hoofd weegt meer dan zijn lichaam en hij zou kunnen verdrinken, dus probeer hem zoveel mogelijk van diep water weg te houden.

 

Juiste verzorging voor de Franse Bulldog

 

Een van de belangrijkste zorgaspecten is een goede oorreiniging. Wat je ook vaker zult moeten schoonmaken, zijn de rimpels in hun gezicht. Gewoon met een vochtige doek en voorzichtig afdrogen. Het belangrijk om tussen de mythische huidplooien schoon te maken, zodat vuil zich niet daartussen ophoopt. Het is verder raadzaam je Franse Bulldog minstens één keer per maand te baden (alleen wanneer hij erg vies is). Ook essentieel is het kort houden van de nagels en het vaak borstelen van de vacht om dood haar te verwijderen. Het onderhoud van het korte haar van de Franse Bulldog is trouwens niet moeilijk. Een wekelijkse borstelbeurt is voldoende om losse haren te verwijderen.

 

Wat eten Franse Bulldogs?

 

Op https://www.fransebulldogwereld.nl/ schrijven ze dat omdat ze klein en robuust zijn, moet je op zoek gaan naar voedsel dat is samengesteld voor kleine rassen. Daarmee help je hen om een ideaal gewicht te behouden. Bedenk dat de voeding docosahexaeenzuur (DHA) moet bevatten voor de gezondheid van de hersenen en het gezichtsvermogen. Het ideale dieet is gebaseerd op rundvlees of kip, waarbij altijd wordt vermeden om de doses te overschrijden naargelang de leeftijd van de hond, om maagklachten te voorkomen. Om een ​​Franse Bulldog-puppy gezond en gezond op te laten groeien, is het essentieel dat zijn dieet uitgebalanceerd is en rijk is aan koolhydraten, eiwitten en vitamines. Geef zoveel mogelijk de voorkeur aan kwaliteitsproducten.

 

Een Franse Bulldog kopen? Hier zijn nog even de belangrijkste kenmerken op een rijtje:

 

  • Hoogte: 27 tot 33 centimeter.
  • Gewicht: reuen tot 12,5 kg en teven tot 11 kg.
  • Vacht: kort en glad.
  • Kleur: combinaties van wit en beige of crème.
  • Energie: gemiddeld.
  • Sterke punten: behendigheid en gehoorzaamheid.
  • Temperament: goedaardig, speels en intelligent.

Levensverwachting: 10 tot 12 jaar.