Artikel Depot
Image default
Dieren

De Dwergkeeshond is een geweldig lief hondje

De Dwergkeeshond of Pomeriaan stamt af van een uitzonderlijk lange lijn van Arctische werkhonden, die vaak kon worden gevonden in de nu zogenaamde Pommeren-regio’s van Polen en Noord-Duitsland.

Uit welk land dit ras afkomstig is, is niet helemaal duidelijk. De Dwergkeeshond evolueerde in verschillende delen van Europa en kreeg verschillende namen, waarbij verschillende soorten geen relatie hadden met Pommeren.

In Frankrijk heette het Lulu, Chien de Pomeranie of Lou Lou, in Nederland heette het Wolfshond, maar in de jaren 1780 werd de naam veranderd in Keeshond. In Italië waren er talloze namen voor deze hond, waaronder Italiaanse Spitz, Florentijnse Spitz, Cane de Quirinale, Lupino en Volpino.

Voornaamste kenmerken

Hij is een klein exemplaar, met een dikke vacht, een kleine schedel met een goed geproportioneerde snuit en een kleine zwarte neus, kleine en driehoekige oren, een staart die delicaat recht over de rug loopt, kleine behendige benen en een sterk spierstelsel. Zijn levensverwachting ligt tussen de twaalf en zestien jaar. 

De Pomeriaan heeft een nieuwsgierig, volgzaam, moedig en gedurfd karakter. Het is een universele hond die afstandelijk is naar vreemden, maar teder en kalm naar zijn baasjes. Hij is bijzonder speels en is dol op rennen. Hij is zeer intelligent en moet intellectueel worden gestimuleerd. 

De Pomeriaan is zonder twijfel een ras met een grote aantrekkingskracht voor mensen die een kleine, elegante hond willen met een levendig en opgewekt karakter, een geweldige persoonlijkheid en enorme energie. 

Er wordt gezegd dat de Dwergkeeshond gemaakt is om verwend te worden en dat zowel hij als zijn baasje gelukkiger zijn als dat inderdaad gebeurt. Hij behoort tot de Spitz-familie en is daarom een ​​zeer loyale en betrouwbare hond. De Pomeriaan kan echter behoorlijk gereserveerd zijn tegenover vreemden en heeft de neiging om naar hen te blaffen.

De Pomeriaan moet precies weten wie de baas is en moet beleefd en standvastig zijn tijdens de training. Anders kan het te veeleisend worden. Hoewel hij klein genoeg is om in een flat van beperkte omvang te leven en grotendeels alleen kan spelen, moeten eigenaren hem regelmatig laten bewegen. Volgens https://www.dwergkeeshondwereld.nl/ is dit ras een bijzondere trouwe metgezel zijn voor oudere mensen en hen vele jaren van vreugde en gezelschap brengen.

Omdat de Pomeriaan een snelle leerling en intelligent is, lijkt hij altijd klaar om te leren. Een gehoorzaamheidstraining lijkt zeer geschikt voor deze honden en ze zullen meer dan waarschijnlijk genieten van het leren van dingen. Omdat ze zo klein zijn, worden ze over het algemeen niet aanbevolen voor gezinnen met jonge kinderen. Ze lopen het risico dat kinderen hen onbedoeld schaden. 

Belangrijkste eigenschappen 

Het is een alert en nieuwsgierig ras dat altijd bezig is, maar ook dapper en eigenzinnig is. Het is een van de meest onafhankelijke rassen van de miniatuurhondengroep, heeft de neiging om een ​​eigenzinnig karakter te hebben, maar is erg aanhankelijk. Hoewel hij erg klein is, heeft dit ras een zeer luide blaf en is het een goede waakhond. Andere eigenschappen zijn:

  • Ze zijn licht in gewicht en eenvoudig te transporteren.
  • Ze zijn geschikt om je gezelschap te houden, waar je ook gaat.
  • Ze zijn perfect voor krappe ruimtes of appartementen.
  • Ze hebben geen grote ruimtes nodig om te bewegen.
  • Sommige rassen zijn goede huisdieren voor kinderen of senioren.
  • Ze worden gemakkelijker geaccepteerd in winkels en winkelcentra dan hun grote soortgenoten.
  • Ze zijn een voordeel als je niet veel budget hebt omdat je minder geld aan voer uitgeeft dan bij een grotere hond.
  • Ze kunnen goed overweg met andere huisdieren in huis.
  • Als je sociaal bent en graag bezoek aan huis hebt, is een kleine hond beter dan een grote, omdat ze niet bang zijn voor andere mensen.
  • Ze hebben een hogere levensverwachting dan grotere rassen.