Artikel Depot
Image default
Dieren

Cocker Spaniël is je beste vriend voor het leven

De Cocker Spaniël is een zeer energiek, sociaal en loyaal hondenras dat tot op de dag van vandaag bekend is. Voor deze hond zorgen is zowel werk als geluk. Hij zal je leven ten goede veranderen en je trots maken. Je zult je verplicht voelen om hem net zoveel liefde te geven als hij jou geeft.

Kenmerkend voor dit soort honden van anderen is dat ze niet langer dan een minuut stil kunnen zitten. Dit kan worden verklaard door het feit dat het ras kunstmatig is gefokt om een ​​perfect snel jachtdier te creëren. Bij het jagen met Cocker Spaniëls schrikken de vogels van het luide geblaf. Deze dieren hebben ook een uitstekende zicht en geur.

Weg eenzaamheid met een Cocker Spaniël!

Nadat je een Cocker Spaniël bij je thuis hebt gebracht, moet je een concept als eenzaamheid vergeten. Een Cocker Spaniël-hondenras heeft menselijke aanwezigheid nodig om het maximale uit zijn leven te halen. Niets en niemand ter wereld zal je belonen met zo’n toewijding. Hij is ook een betrouwbare bewaker van je huis. De hond beschouwt zijn baas als de leider en zichzelf als zijn beschermer en dienaar. Hij observeert alle menselijke bewegingen en zaken zowel binnen als buiten het huis. 

Een vrolijk en hyperactief temperament

De Cocker Spaniël is een hond met een vrolijk en hyperactief temperament. Halverwege de twintigste eeuw was het een van de meest populaire honden ter wereld. Het is een kleine tot middelgrote hond met een compact en robuust lichaam en een goed geproportioneerde kop. Het is de kleinste van de jachthondengroep. Het mannetje is 38 cm en het vrouwtje 35 cm lang, terwijl het gewicht van dit ras varieert van 10 tot 12 kg.

De verschillende warme kleuren en tinten 

De kleuren die deze hond kan hebben, zijn talrijk: de eenkleurige variëteiten hebben een basiskleur van zwart, bruin, rood of crème met verschillende tinten. Meerkleurige variëteiten kunnen wit zijn met rode, crème, bruine of donkerbruine aftekeningen. Er zijn ook exemplaren met een witte vacht die wordt doorkruist door donkere strepen. Gemiddeld leeft hij tussen 10 en 12 jaar. De prijs voor een exemplaar kan oplopen tot ongeveer 600 euro. 

Geweldige hond voor kinderen en actieve volwassenen

Cocker Spaniëls zijn zeer actieve honden. Ze zijn geweldig voor kinderen met wie ze alles delen en fantastisch voor sporters die te voet of op de fiets gaan hardlopen of langlaufen. Ze hebben een hekel aan verveling en als ze thuis worden gelaten om te luieren, zullen ze je hele inboedel vernietigen om de tijd te doden. Gelukkig niet zijn niet alle Cocker Spaniels destructief, maar ze hebben de periode vanaf ze puppy zijn tot ongeveer een jaar, waarin ze de neiging hebben om de wereld met hun mond te ontdekken, zoals kinderen dat doen. Hierover kan je alles lezen op https://www.cockerspanielwereld.nl/.

In nauw contact leven met het gezin

Omdat Cocker Spaniëls heel erg aanhankelijke honden zijn, moeten ze in nauw contact leven met het gezin waarvan ze later een integraal onderdeel zullen worden. Als je een hond van dit ras in de tuin laat zonder hem te knuffelen, maak je hem tot een echte vernietiger en huiler, alleen maar om te proberen je aandacht te trekken. Vermijd dan ook de aankoop van een Cocker Spaniël als je niet bereid bent om bovenstaande toezeggingen te doen.