Artikel Depot
Image default
Dieren

Chow Chow: een van de oudste en raszuivere hondenrassen

De Chow Chow is een van de oudste, raszuivere hondenrassen, oorspronkelijk afkomstig uit China. In hun historie spelen jacht en oorlog een belangrijke rol.  

Hun uiterlijk vertoont verbluffend veel gelijkenissen met beren. Dit heeft logischerwijs ertoe geleid dat men zich is gaan afvragen of de Chow Chow afstamt van beren. Niets is minder waar.

Naast het feit dat ze moeilijk te voeren en speciaal te verzorgen zijn, moeten eigenaren leren omgaan met hun natuurlijke, aangeboren arrogantie.

Persoonlijkheidskenmerken van de Chow Chow 

Hoewel de Chow Chow er heel onderscheidend uitziet en in tegenstelling tot elk ander hondenras qua fysieke verschijning, is het hun persoonlijkheid en temperament dat hen echt onderscheidt. De Chow Chow heeft een complexe persoonlijkheid en het duurt vaak lang voordat ze mensen vertrouwen en liefhebben, maar dan zijn het de meest loyale en liefhebbende honden die je zult kennen.

De Chow Chow is over het algemeen vrij gereserveerd tegenover vreemden, en als hun baasje groen licht geeft, kunnen ze aaien accepteren, maar ze zullen je waarschijnlijk geen overweldigende reactie geven totdat ze je een beetje beter leren kennen.

Ze hebben de neiging koppig te zijn en kunnen dominant worden met een onervaren geleider, en daarom is het van vitaal belang om te beginnen met trainen en socialiseren met honden van dit ras wanneer ze jong zijn.

Een Chow Chow zal altijd genieten van het gezelschap van zijn eigenaar en leert nooit om van anderen te houden. Eenmaal gesocialiseerd zullen ze doorgaans onverschillig zijn tegenover vreemden. Een Chow die jong of slecht gesocialiseerd is, zal luidruchtig en agressief zijn.

Puppy’s can de Chow Chow zijn doorgaans nieuwsgierig en speels, maar naarmate ze ouder worden, worden ze ook zachtaardiger. De volwassenen exemplaren blijven het liefst binnen in huis, maar lange wandelingen of uitstapjes in de tuin stellen ze ook wel op prijs.

Het egoïstische karakter van je Chow Chow puppy zal af en toe naar boven komen. Houd er dan rekening mee dat deze hond vooral een bewaker is en niet bedoeld om een prettige metgezel te zijn.  Bron: https://www.chowchowwereld.nl/.

De voor- en nadelen van de Chow Chow

Dankzij het beschermende karakter wordt de Chow Chow beschouwd als een van de beste gezinshondenrassen. We zeiden het wel eerder: verwacht geen knuffelige liefhebbende puppy. Deze dieren laten hun liefde zien door naast je te zitten. Hij zou passen in elk gezin dat zijn leden – inclusief huisdieren – respecteert. Kleine kinderen zijn doorgaans te luidruchtig voor een hond met zo’n serieus karakter.

Chow Chows zijn anders dan de meeste honden. Ze zijn sereius, maar ook zeer intelligent en slikken geen onzin. Vaak zijn ze erg egoïstisch: hun wereld is er bijna geen plaats voor anderen dan zichzelf en hun baasjes 

Voordelen

• Helemaal loyaal aan de eigenaren.

• Stevige teddybeer-look.

• Kan goed overweg met katten.

• Uitstekende beschermer van het huis 

Nadelen

• Zeer territoriaal en kan onvriendelijk zijn.

• Dure zorg.

• Geen goede keus voor onervaren eigenaren.

• Weigert vaak om met anderen om te gaan.