Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Animatiefilm

Er zijn heel veel verschillende animatiefilms die je kunt maken. Een animatiefilm is een film dat ontstaan is van opeenvolgende beelden. Deze beelden hebben dus nog geen bewegende factor. Het lijkt te bewegen omdat in elke seconde film wel 24 beelden zijn verwerkt. Deze beelden zijn ook nog eens zo gemaakt dat de beweging wat ontstaat ook echt lijkt en duidelijk zichtbaar is. Als de beelden niet op elkaar aansluiten dan verspringt het beeld en is de beweging niet een mooi geheel. Het beeld verspringt dan als het waren. Het te snel maken van veranderingen in beelden kan er ook voor zorgen dat je verspringingen in je animatiefilm krijgt. De verschillende animatiefilms die er zijn om een animatie te maken, zijn een getekende animatiefilm, een cut-out animatiefilm, een kleianimatiefilm, een poppenfilm, een stopmotion, een pixillatie, een 2d animatiefilm en een 3d animatiefilm.

Computer animatie maken

Een 2d animatiefilm en een 3d animatiefilm zijn animaties die via de computer gemaakt worden. Een 2d animatiefilm werd vroeger gemaakt door alle tekeningen die ze hadden in te scannen in de computer. Elke tekening moest dus perfect zijn en hetzelfde ingekleurd. Om een 2d animatiefilm te maken was dus super veel werk. Nu tegenwoordig scannen ze de tekening in en kunnen ze die via de computer in kleuren. Dit is veel minder werk dan normaal. Ook het veranderen van een kleur is zo veel makkelijker, want eenmaal op papier iets gekleurd of geverfd is erg lastig om weer ongedaan te maken. Het opnieuw beginnen is daarom een betere en snellere oplossing vaak. Op de computer heb je gier geen last van. Je kunt dit namelijk heel makkelijk wijzigen met een knop en je hoeft niks te gummen of weg te halen. Computers zijn nu zelfs zo slim dat ze een tekening kunnen herkennen. En zo dezelfde kleuren aan de tekening geven als de eerst tekening. Het inkleuren van de tekening is dan helemaal niet nodig meer. Daarnaast werken veel animatiefilm makers met een programma waarmee ze direct kunnen tekenen op de computer. Hiervoor is een papier en een potlood helemaal niet meer nodig. Alles wordt dan via de computer gedaan. Dit is erg duurzaam en veel milieuvriendelijker naast dat het vaak ook sneller en gemakkelijker is.

https://animatievideokoning.nl/animaties-maken/