Artikel Depot
Image default
Huishoudelijk

Tips voor raambedekking wanneer je gaat verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen heb je in je nieuwe woning vaak meer dan genoeg te doen. Maar je wilt wel enige mate van privacy terwijl je aan het klussen, schoonmaken of inrichten bent. Raambedekking breng je daarom dan ook al snel aan. Kies je dan voor tijdelijke raambedekking die je later vervangt of ga je meteen voor permanente raambedekking?

Tijdelijke of permanente raambedekking?

Bij tijdelijke raambedekking kiezen mensen vaak voor een simpele privacy folie. Deze folie is goedkoop en makkelijk aan te brengen. Je hebt er geen extra bevestigingsmaterialen voor nodig en het neemt geen plek in op de vensterbank. Wil je liever helemaal geen inkijk? Dan kun je ook voor verduisteringsfolie kiezen. Deze blokkeert niet alleen het zicht maar ook uv-straling en zonlicht.

Je mogelijkheden bij permanente raambedekking

Wil je liever je definitieve raambedekking als eerst ophangen, dan heb je veel meer keuze. Maar ook veel meer afwegingen. Bij permanente raambedekking ga je natuurlijk ook kijken naar het uiterlijk en of het bij de rest van je interieur past. Je hebt de keuze uit de volgende opties.

Gordijnen

Veel mensen kiezen voor gordijnen omdat je ze in veel verschillende kleuren en stoffen kunt kopen. Daarbij zorgen zware gordijnen voor meer warmte in huis omdat ze een extra isolatielaag vormen tussen de kamer en de ruit. Nadeel bij een verhuizing is dat er ook veel stof in kan blijven hangen.

Jaloezieën en lamellen

Jaloezieën en lamellen zijn ook in verschillende varianten verkrijgbaar. Voordeel ten opzichte van gordijnen is dat ze minder stof aantrekken. Je hebt ook de keuze uit meer materialen. Van stof tot hout en zelfs metaal. Nadeel van deze vorm van raambedekking is wel dat je geen extra isolatiewaarde hebt.

Squid textiel raamfolie

Ook raamfolie kan dienen als fraaie raambedekking. De nieuwe Squid raamfolie is gemaakt van textiel en heeft daardoor een structuur die veel lijkt op stof. Het is ook verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en past daarom altijd bij je interieur. Wil je een raamfolie waardoor je van binnen onbelemmerd naar buiten kunt kijken? Kies dan voor one way vision folie.