Artikel Depot
Image default
Verbouwen

Waarom voor hangend plafond kiezen?

De term “hangend plafond” doet je misschien aan een luiaard denken: een plafond dat de zin van het leven al heeft opgegeven. Gelukkig is niets minder waar: een hangend plafond is niet meer en niet minder dan een verlaagd plafond. Benieuwd naar de vele mogelijkheden van een verlaagd plafond, breng dan snel een digitaal bezoekje aan Plafondgarant.nl. Een andere term voor hangend plafond is “vals plafond”. Zo’n vals plafond brengt talloze voordelen met zich mee waar je wellicht helemaal niet bij stil hebt gestaan: we bespreken ze hier.

Bespaar op je energiekosten

Stoken, stoken, stoken zonder dat het écht warm wordt in het vertrek? Met een verlaagd plafond is dat verleden tijd. Een kenmerk van warme lucht is dat het opstijgt. Dat komt omdat warme lucht lichter is dan koude lucht, waardoor koude lucht altijd bij de grond zal blijven hangen. In een woning bevindt de échte warmte zicht dus tegen het plafond. Maar hier zit de crux: met een verlaagd plafond bevindt die warmte zich dus veel dichter bij je lichaam. De hitte wordt omlaag gedrukt, waardoor de temperatuur eerder aangenaam is.

Weg met die lelijke bedrading

Dankzij het hangend plafond zullen onooglijke draden en kabels uit het zicht verdwijnen. Het is alsof die luiaard die aan het plafond hangt ze heeft opgegeten en ze zich nu veilig en wel in zijn buikje bevinden. Een hangend plafond zorgt niet alleen voor een warmer vertrek, maar is ook vanuit esthetisch oogpunt een ideale oplossing om het vertrek naar een hoger niveau te tillen.

Extra isoleren dankzij isolatiemateriaal

Het hangend plafond geeft je nog eens extra de kans het vertrek te verwarmen aan de hand van isolatiemateriaal. In het verlaagd plafond is het heel eenvoudig om een isolatielaag aan te brengen die de warmte in het vertrek nog beter vast zal houden. Op die manier bespaar je nog meer op je energierekening. Nodeloos stoken zonder warmteopbrengst zit er niet meer bij.

En toen was er licht

Het is bovendien heel eenvoudig om fraaie spotjes aan te brengen in het hangend plafond. Deze spotjes zorgen voor sfeer. De meeste inbouwspots geven duurzaam led-licht. Je kunt de spotjes zelf uitkiezen bij de winkel, maar meestal ook al bij de installateur van het plafond bestellen. Kies je voor spots met heerlijk warm licht, dan zal de ruimte nooit meer grauw aanvoelen. Het creëren van gezelligheid wordt een fluitje van een cent dankzij de vele opties tot het installeren van sfeerverlichting. Laat je creativiteit gewoon de vrije loop en doe wat je goeddunkt.