Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Een modulair systeem voor jouw bedrijf: de belt conveyor

De belt conveyor is een efficiënte en betrouwbare oplossing voor jouw bedrijf. Met name in de logistieke sector is dit transportbandsysteem onmisbaar. Het is modulair hetgeen inhoudt dat de diverse onderdelen eenvoudig te vervangen zijn. En je kunt vele aanpassingen maken en vele combinaties bouwen met de diverse onderdelen die los verkrijgbaar zijn.

Van tevoren dien je je eerst te bedenken hoeveel ruimte je in de fabriekshal hebt, hoe groot het systeem mag zijn, hoeveel producten je er per keer op wilt leggen en hoeveel gewicht de belt conveyor moet kunnen dragen. Individueel advies van de fabrikant van de transportbandsystemen is hierbij mogelijk. 

Snelle levering

Het voordeel is dat er een supersnelle levering plaats kan vinden. Dit in tegenstelling tot een maatwerksysteem (zonder losse onderdelen), je bent dan weken aan het wachten hetgeen hier niet het geval is. Er zit een handige montagehandleiding bij, je kunt dus zelf aan de gang. Je bent dan ook geen kosten voor een monteur kwijt.

Omdat de transportbandsystemen veelal uit eigen voorraad worden geleverd, zorgt dit ook voor een snelle levering. Wanneer er een onderdeel defect raakt kun je binnen 24 uur een technicus ter plaatse laten zijn die het probleem aanpakt zodat alles weer op rolletjes loopt. Dit is belangrijk omdat het productieproces niet te lang stil kan staan.  

Stil en onderhoudsarm

De belt conveyor is stil en onderhoudsarm en is er voor vrijwel iedere industrie. Daarbij kun je denken aan de voedselbranche, postorderbedrijven, intralogistiek, maar ook de farmaceutische industrie.

Met deze transportbandsystemen kun je het aantal inpakmedewerkers verminderen en de productie verhogen. Wanneer productieprocessen uitbreiden, is het eenvoudig om nieuwe onderdelen te bestellen zodat de belt conveyors meegroeien.

Als je de productie op gaat voeren met een extra lijn of indien je een reservesysteem wilt is uitbreiding eenvoudig, dus een aanvulling op een bestaand systeem is geen enkel probleem. 

 

https://www.fssolutions.nl/