Artikel Depot
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe werkt een e smoker?

Een e smoker wordt ook wel een e sigaret genoemd, of een damper. De ‘e’ van e smoker verwijst naar het feit dat het een elektrisch mechanisme bevat, wat aangestuurd wordt door batterijen. De e smoker begint steeds populairder te worden en dat is op zich niet vreemd. Want met een e smoker adem je geen rook in, zoals bij een gewone sigaret, maar damp. En daarnaast kun je de e smoker helemaal op je persoonlijke smaak afstemmen.

Hoe gebruik je een e smoker?

Behalve het feit dat een e smoker op batterijen werkt, is het grote verschil met een gewone sigaret dat je damp inhaleert. Het gebruik van een e smoker wordt dan ook dampen genoemd. In de e smoker zitten vloeistoffen die verdampen als je hem activeert. Deze damp inhaleer je dus. Er vindt geen verbranding plaats, waardoor je ook niet de traditionele rookwalm krijgt die je kent van de gewone sigaretten. Dat is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook zeker voor je omgeving, want zij hebben daardoor ook geen last van de schadelijke stoffen die in een normale sigaret zitten, zoals teer, lood en koolmonoxide.

Heeft een e smoker onderhoud nodig?

De e sigaret bestaat dus uit batterijen en een reservoir voor de vloeistof, de e-liquid. Als je de batterijen aanzet, verwarm je het verdampingselement zodat de damp ook vrijkomt. Dit proces verloopt via een gloeidraad, met een stukje katoen eromheen, de coli. Deze coli moet een keer per twee weken worden vervangen. Dit is omdat de vloeistof in het katoen trekt. Als je het katoen niet tijdig vervangt, zul je dat merken aan de smaak van de damp en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Welke e-liquids zijn er verkrijgbaar?

Als je op zoek bent naar een alternatief voor het roken van een sigaret, dan kun je ook bij een e smoker kiezen voor een tabakssmaak. Zeker als je het sigaretroken af wilt bouwen, is dat een mooi uitgangspunt. Met de e-liquids kun je namelijk ook het nicotinegehalte langzaam afbouwen, totdat het zelfs helemaal geen nicotine meer bevat. Maar als je eens wat anders wilt, dan zijn er genoeg andere lekkere smaken. Zoals een frisse mentholsmaak, of een zoete smaak in verschillende varianten. Kies voor de smaak van appeltaart of van je favoriete frisdrank. De e-liquids bestaan uit propyleenglycol en plantaardige glycerine. Als je gevoelig bent voor een van deze bestanddelen, is het beter om de e smoker niet te gebruiken.

Een wegwerp e sigaret

Ben je benieuwd of het de moeite is om over te stappen van een gewone sigaret naar een e sigaret, dan kun je beginnen met een wegwerpsigaret. Deze hebben een beperkte capaciteit door de kleine batterij en als deze batterij leeg is, kun je hem niet meer gebruiken. Het voordeel is dat je ook deze wegwerp e sigaret met heel veel verschillende soorten smaken e-liquid kunt kopen. Dus als je nog niet weet wat je lekker vindt, dan is dit de ideale manier om uit te proberen. De wegwerp e sigaret zijn ook nog eens klein, zodat je ze eenvoudig in je zak of in je tas stopt. Kies een e smoker met een aroma dat bij je past en geniet van het gemak van deze elektronische sigaret.