Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Duurzaam printen werkt zo

Duurzaam printen is printen dat milieuvriendelijk(er) gebeurt, maar ook printen dat een stuk voordeliger is voor je portemonnee. Als je een printer gaat kopen, zul je merken dat je voor het apparaat zelf vaak maar enkele tientjes kwijt bent. Toch zullen de kosten snel oplopen. Dat heeft alles te maken met transport- en installatiekosten, maar vooral met de kosten van de toners, of te wel: de inktcartridges. Deze variabele kosten kunnen erg hoog zijn en van printen een duur grapje maken. Gelukkig is er een manier om de variabele kosten weg te werken: dat doe je door printer leasing. Als je een printer least, betaal je per maand een vast bedrag. Met andere woorden: je hoeft niet rekening te houden met variabele kosten, maakt niet hoeveel je print. Ideaal als je bij voorbaat precies wilt weten hoeveel je aan printen kwijt zult zijn.

Wat houdt printer leasen in?

Een printer leasen betekent dat je per maand een vast, laag bedrag betaald. In ruil voor dat bedrag krijg je een printer naar keuze. Ja echt, je krijgt de printer die het beste aansluit bij jouw wensen. Kosten die ontstaan voor verbruiksmaterialen als inkt zijn al inbegrepen bij de prijs. Met andere woorden: je hebt hier geen omkijken meer naar. Op deze manier zul je veel minder kosten hebben, zeker als je regelmatig veel print. Een tweede voordeel is dat je van te voren precies weet hoeveel printen je gaat kosten, zonder dat je voor verrassingen komt te staan.

Hoe kies je de juiste printer uit?

Meestal geldt dat hoe groter je printer is, hoe lager de prijs voor een afdruk zal zijn. Als je een printer least, hoef je je over de afdrukprijs niet druk meer te maken. Wel zou je kunnen stellen dat een duurder apparaat langer meegaat: je ondervindt minder snel ongemak als het moeten laten uitvoeren van een reparatie. Er zijn tegenwoordig ook printers op de markt die met Bluetooth of Wifi werken. Deze printers printen draadloos: je hebt er geen pc voor nodig. Vaak is draadloos werken een stuk sneller dan printen met geheugenkaart of USB-stick.

Printer leasen doe je zo

Het leasen van een printer kan gemakkelijk via bijvoorbeeld WijVerhurenPrinters.nl. Kijk snel online om te zien wat het aanbod printers precies is. Er zal ook voor jou een ideale printer bij zitten. Je kunt kiezen voor een heel eenvoudige printer, maar natuurlijk ook voor een printer met extra’s. Hou er wel rekening mee dat je voor die extra’s waarschijnlijk ook meer betaalt.