Artikel Depot
Image default
Eten en drinken

Theeglazen bedrukken of liever graveren?

Kun je theeglazen laten bedrukken?

Af en toe kom je bij een bedrijf en daar hebben ze theeglazen met een hele mooie opdruk. Zowel bij een vol glas als na het opdrinken geeft dit een luxe uitstraling aan het glas. Dat is natuurlijk een mooie binnenkomer bij uw klanten.

Maar kan ik een theeglas zomaar bedrukken? En hoe werkt dat met de vaatwasser? Op deze en andere vragen krijgt u een antwoord in deze blog.

Allereerst een kort antwoord op de vraag. Ja het bedrukken van theeglazen is mogelijk. Houdt er echter wel rekening mee dat de levensduur per druktechniek heel sterk verschilt. Veel aanbieders in de markt maken gebruik van tampondruk en dat is een prima techniek voor veel ondergronden. Doordat glas echter zo glad is hecht tampondruk zich niet goed aan het glas en zal de levensduur van de bedrukking niet lang zijn.

Dan zijn er ook nog opties met UV en transfer. Dit  geeft op zichzelf een mooi resultaat maar voor de lange levensduur moet het eigenlijk ingebakken worden. Het probleem met inbakken is dat dit bij theeglazen niet kan. Dit omdat theeglazen van hittebestendig glas worden gemaakt. Bierglazen of kopjes kunnen prima in de oven geplaatst worden om de bedrukking goed in te laten bakken. Als dit echter met een theeglas wordt gedaan dan tast dit de hittebestendigheid aan en kan er tijdens het gebruik van de glazen de vervelende ervaring ontstaat dat het glas uit elkaar spat.

Dus theeglazen bedrukken kan niet?

Het kan dus wel, maar het is veel interessanter om te kiezen voor theeglazen graveren. Dit lasergraveren is super precies, dus ook de kleine details komen prachtig in beeld. Bij het graveren van de theeglazen behoudt u gegarandeerd de hardheid van het glas en daarmee de hittebestendigheid en ook de vaatwasmachine levert geen problemen meer op. Een gravering gaat de complete levensduur van het glas mee zonder haar scherpte te verliezen.

Zijn er nog meer voordelen aan het graveren van glazen

Jazeker, het zorgt voor een luxere uitstraling dan alleen bedrukken. Dit effect kan met een mooie imitatie-ets ook worden bereikt, al is graveren van een net wat hogere kwaliteit. In principe elk glas is geschikt om te graveren en het kan al vanaf 12 stuks. Dus ook bij kleine oplages is het prima mogelijk om uw theeglazen te laten graveren.

Is theeglazen graveren goedkoop?

Nee, niet als je het vergelijkt met de dertien-in-een-dozijn glaasjes van de Ikea. Maar gezien de lange levensduur is het zeker aan te raden om hier iets meer in de investeren. Goedkoop uitziende glazen doen afbreuk aan de uitstraling van uw organisatie en dan is het verstandig om iets meer te investeren.

Informatie over theeglazen

Via internet is er veel informatie te vinden over theeglazen en het graveren. Kijk bijvoorbeeld eens op:

  • Wikipedia: Informatie over theeglazen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Theeglas
  • AD: Informatie over hoe je lekkere thee kunt zetten: ad.nl/koken-en-eten/perfecte-thee
  • Riké Group: Voor als je theeglazen wilt laten graveren: https://www.rikegroup.com