Artikel Depot
Image default
Bedrijven

De rolstoel

De rolstoel. Hoewel het eigenlijk een positief product is, kan het toch heel verdrietig zijn. Als je bijvoorbeeld pas hebt gehoord dat lopen niet meer gaat en dat je een rolstoel nodig hebt, kan dat enorm heftig zijn.

Maar of je er nu juist enorm veel zin in hebt om een rolstoel uit te zoeken of niet. Opties zijn er. Tijd voor een opsomming van enkele mogelijkheden.

Soorten rolstoelen

Er zijn heel veel verschillende rolstoelen. Voor het sporten, voor wat moeilijkere doorgaanbare gebieden, voor in huis of eentje die makkelijk in de auto kan.

Waar zitten die verschillen dan in? Ten eerste het gewicht: een rolstoel voor in de auto is vaak licht van gewicht. Dit voordeel is meteen een nadeel voor als je een wat moeilijker begaanbaar terrein met de rolstoel op wil. De banden zijn vaak dunner en je wordt als het ware wat meer ‘door elkaar geschud’.

Van de rolstoel in huis wil je natuurlijk graag de wielen schoonhouden. Als je na elk thuiskomst met de rolstoel overal in huis een spoor van zand of modder achterlaat, is natuurlijk niet ideaal. Meerdere rolstoelen zijn dus ook fijn.

Natuurlijk hebben we het hier nog alleen over algemene praktische zaken. Als je een bepaalde sport beoefent, is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste rolstoel hebt. Het is ook een stuk maatwerk. Laat je dus goed informeren.

Verder is het ook handig om na te denken over hoe je graag wilt dat jouw rolstoel eruitziet. Wil je een zwarte of wil je iets met kleurtjes?

Drempelhulp rolstoel

Met een rolstoel begint het natuurlijk allemaal nog. Het is de vraag of je thuis kunt blijven wonen met een rolstoel of dat je een aangepaste woning nodig hebt. Gelukkig zijn er ook oplossingen. Een drempel hoeft bijvoorbeeld geen probleem te zijn. Drempelhulp voor de rolstoel is bijvoorbeeld zo’n oplossing.

https://drempelhulp.com/