Artikel Depot
Image default
Aanbiedingen

5 eenvoudige tips om gezonder te leven

Velen van ons willen gezonder leven, maar het kan moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Er zijn zoveel diëten en tips dat het voor de meeste mensen moeilijk is om uit te vinden wat het beste werkt in hun levensstijl. Er zijn echter een aantal eenvoudige dingen die je vandaag kunt doen en die morgen een groot verschil zullen maken voor je gezondheid! Hier is onze lijst van 5 eenvoudige manieren om gezonder te leven. Veel leesplezier!

Stel realistische doelen 

We willen allemaal gezond zijn, maar wat betekent dat eigenlijk? Het betekent voor ieder mens verschillende dingen. Het uitzoeken van je gezondheidsdoelen is de eerste stap in gezonder leven. Het instellen van een aantal eenvoudige en haalbare dagelijkse gewoonten zal je helpen op deze reis van zelfontdekking! Zoek iets dat je motiveert – of dat nu meer energie is of gewoon een beter gevoel over jezelf – en schrijf een lijst op van kleine veranderingen die je elke dag kunt aanbrengen, zodat deze nieuwe gedragingen een deel van je levensstijl worden

Streef naar vooruitgang, niet naar perfectie

Deze twee woordjes lijken misschien hetzelfde te zeggen, maar er is een belangrijk verschil tussen beide. Perfectie impliceert dat we nooit fouten maken of ondermaatse dagen hebben waarin we niet voldoen aan onze eigen doelen. Vooruitgang, daarentegen, stelt ons in staat een groter geheel te zien en in te zien dat we dagen zullen hebben waarop we ons minder dan succesvol voelen – maar die zijn oké, zolang ze maar niet ons nieuwe normaal worden!

Wees elke dag actief

Het gaat er niet om naar een dure sportschool te gaan of een bepaald trainingsprogramma te volgen. Het komt er echt op aan lichamelijke activiteit deel te laten uitmaken van je dagelijkse routine. Gewoon de trap nemen in plaats van de lift op je werk is een manier waarop je lichamelijk actiever kunt zijn zonder dat je het door hebt! Je kunt ook proberen af en toe met vrienden wat te sporten, zodat je buiten voor je plezier in beweging komt! Welke vorm van beweging voor jou ook het beste werkt, zorg ervoor dat het een consequent deel van je leven wordt.

Zelf vond ik dit in het begin nogal lastig. Ik kon me moeilijk motiveren om naar de sportschool te gaan. Daarom heb ik uiteindelijk besloten een personal trainer in de hand te nemen. Dit werkte prima voor mij, zij kwam ook uit de buurt en het kostte me dus niet extra veel moeite om met haar naar de sportschool te gaan. Het zorgde wel voor een extra steuntje in de rug. Een steun die ik goed kan gebruiken. Zij was de beste personal trainer in Weert die ik maar had kunnen uitkiezen. Dus mocht het sporten in eerste instantie ook niet voor jou zijn weggelegd, dan kan ik je Rebody Personal Training en Coaching zeker aanraden.

Eet meer plantaardig voedsel 

Groenten zijn een geweldige manier om meer voedingsstoffen en vitamines aan je dieet toe te voegen. Ze helpen je ook je voller te voelen, zodat je minder in de verleiding komt door de ongezonde dingen op je werk! Probeer wat magere eiwitten zoals vis, eieren of tofu aan je groenten toe te voegen voor extra energie gedurende de dag. Toen ik probeerde af te vallen werkte dit heel goed voor me, omdat het mijn honger stilde en me in staat stelde minder te blijven eten dan voorheen.

Drink voldoende water

Drink veel water. Het is gemakkelijk te vergeten hoe belangrijk het is, maar elke dag de juiste hoeveelheid drinken kan een enorm verschil maken als je op zoek bent naar manieren om gezonder te leven. Wanneer je hier mee begint, zal je vandaag nog merken dat het je een natuurlijke energie boost geeft. Waar wacht je nog op? Vul dat glas met water en drinken maar…

 

https://rebody.nl/weert