Artikel Depot
Image default
Aanbiedingen

Lang niet meer getraind? Dit is wat je moet doen!

We weten het: het coronavirus is wel een erg goed excuus om niet meer te hoeven sporten, maar gelukkig kunnen en mogen we zo langzamerhand stellen dat het virus wel een beetje zijn tijd gekend heeft. Dit betekent natuurlijk maar één ding: sporten! De tijd is gekomen om weer eens een balletje te trappen met een aantal vrienden, teamgenoten of familieleden. Maar wat nu? Je conditie blijft wat achter? Daar kunnen we natuurlijk maar één ding aan doen: conditie opbouwen! Hoe je dat het beste en overigens meest gemakkelijk kunt doen, lees je gelukkig in deze blog. Kortom, houd het onderstaande in je achterhoofd en wees over een aantal weken of maanden weer helemaal de oude. Het wordt tijd om weer eens aan het sporten te gaan, toch? 

Je conditie opbouwen

Het opbouwen van je conditie klinkt altijd alsof het een enorme uitdaging gaat worden. Gelukkig valt dit in de praktijk vaak mee, want jouw lichaam kan zich over het algemeen nog wel herinneren hoe jouw conditie was. Jouw lichaam maakt bijvoorbeeld ook gebruik van spiergeheugen. Dit wil zeggen dat wanneer jij weer begint te sporten na een aantal maanden of zelfs jaren, jouw lichaam zich nog ongeveer kan herinneren hoe jouw spieren eruit zagen en kan jouw lichaam dit dus ook gemakkelijk en snel terughalen. Idem dito voor jouw conditie. Klaag dus vooral niet te veel en zie er vooral niet te veel tegen op en ga eens aan het hardlopen, fietsen of vind een andere manier cardio om jouw conditie opnieuw op peil te brengen. Het begint bij jezelf!

Klaar voor de match?

Wanneer er binnenkort dan daadwerkelijk een wedstrijd op het programma staat, wordt het tijd om je over meer zaken druk te maken dan over je conditie. Hoe is bijvoorbeeld je balgevoel? Ook een beetje weg hè? Geen zorgen. Net als het zogeheten conditiegeheugen en spiergeheugen, herkent jouw lichaam ook ergens nog wel het balgevoel dat je ooit gehad hebt. Hoe krijg je het terug? Simpel: trainen! Schaf daarom eens wat voetbalhoedjes aan en dribbel weer wat heen en weer. Dan pas ben je klaar voor je volgende match!

 

https://www.soccerconcepts.nl/nl/