Artikel Depot
Image default
Aanbiedingen

2 belangrijke tips voor het huren van een vrachtwagen

Ze zeggen wel eens: voor ieder probleem is een oplossing. En dat geldt ook voor transport problemen. Voor de wekelijkse boodschappen volstaat een gezinsauto natuurlijk prima, maar bij een verhuizing zul je toch op zoek moeten naar een ander, en vooral ook groter vervoermiddel. Vaak kom je dan uit bij een bestelbus die gewoon met een B-rijbewijs bestuurd mag worden. In sommige gevallen, bijvoorbeeld wanneer er veel grote meubels vervoerd moeten worden die niet in een standaard bestelbus passen, is een vrachtwagen huren de enige oplossing. In deze blog geven wij twee belangrijke tips voor het huren van een vrachtwagen. Lees snel verder!

 

Bepaal hoeveel kubieke meter inhoud je nodig hebt

Om het aantal kubieke meters inhoud dat je nodig hebt te kunnen bepalen is het allereerst belangrijk om na te gaan welke meubels er allemaal vervoerd moeten worden en of je dit in één keer wilt doen of niet. Als je het niet erg vindt om bijvoorbeeld tweemaal heen en weer te moeten rijden kun je natuurlijk ook overwegen om een wat kleinere bestelbus te huren. In tegenstelling tot vrachtwagens welke je alleen met een C-rijbewijs mag besturen, mag je in het geval van bestelwagens ook met slechts een B-rijbewijs achter het stuur plaatsnemen. Dit is iets om in het achterhoofd te houden. Heb je zelf een C-rijbewijs of ken je iemand in de omgeving die hierover beschikt? Dan is een vrachtwagen huren ideaal wanneer je alle meubels en spullen in één keer wilt vervoeren. Afhankelijk van de te vervoeren hoeveelheid heb je de keuze uit vrachtwagens met een inhoud van 30, 40 of 45 kubieke meter. Hoe groter de vrachtwagen, hoe groter het laadvermogen.

 

Vergeet ook de accessoires niet te reserveren

Veel vrachtwagen verhuurbedrijven, waaronder ook Bultman, bieden de mogelijkheid aan om accessoires mee te reserveren. Je kunt hierbij denken aan dekens, sjorbanden, verhuisdozen, transport plankjes, steek- en palletwagens en een navigatiesysteem. Dekens kunnen handig zijn om op de vloer van de vrachtwagen en tussen meubels te leggen om beschadigingen te voorkomen. Met sjorbanden bindt je meubels en bijvoorbeeld fietsen eenvoudig vast aan de zijkant van de vrachtwagen. Hierdoor kunnen deze spullen niet gaan schuiven. Transport plankjes, steekwagens en palletwagens zijn ideaal om zware meubels gemakkelijk mee te verplaatsen. Zo hoef je niet te tillen en blijft je rug gespaard!

 

https://www.bultman.nl/