Artikel Depot
Image default
Aanbiedingen

Heerlijk tot rust komen in een hottub

Nu we hebben gemerkt dat we ook heerlijk kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen in ons eigen huis en tuin. Kunnen we het nog relaxter maken, bijvoorbeeld aan de hand van een hottub. Een hottub is een geweldig item waar je zelfs in de winter gebruik van kunt maken! 

Zo werkt een hottub

Veel mensen denken dat je voor een hottub elektriciteit nodig hebt, maar dat is zeker niet altijd het geval. Bij de tub zit een kachel waarin je vuur stookt. Op deze manier verwarm je dus het water. Het knisperende vuur zal zeker de sfeer verhogen en jou nog meer doen genieten. De voorbereidingstijd valt heel erg mee. In zo’n 45 tot 90 minuten is het water volledig opgewarmd. Uiteraard is dit afhankelijk van het soort hout wat je gebruikt, wat de buitentemperatuur is en hoe jij stookt. Het is verstandig om goed gedroogd hout te gebruiken. 

De voordelen op een rijtje

Dit zijn de voordelen van een Een hot tub kopen

  1.  Een diepere slaap

In slaap komen kan voor velen onder ons een moeilijk taak zijn. Vaak liggen ze nog veel te lang naar het plafond te staren. Na een drukke dag is het dan ook niet aan te raden om meteen je bed in te stappen. Plan eerst nog even een momentje in de hottub. Je zult merken dat je ontspant en het warme water ervoor zorgt dat je slaap verbeterd.

  1. Geen piekergedachtes meer

Als je in de hottub stapt verdwijnen je zorgen gelijk! Je zit meestal in een heerlijke groene omgeving en bent afgesloten van prikkels zoals een televisie of mobiele telefoon. Daarnaast kalmeert warm water en heb je de tijd om ontspannen naar alle buitengeluiden te luisteren. Ook is frisse buitenlucht zeer gezond voor mensen die veel stress hebben.

  1. Goed voor de spieren

Ook voor pijn, met name spier- en hoofdpijn, is een hottub ideaal. Een stuk gezonder dan elke dag pijnstillers innemen. Het warme water zorgt ervoor dat je spieren zich makkelijker kunnen ontspannen. Het gevolg is minder pijn en een aangenaam gevoel. Ook zullen je bloedvaten door het warme water verwijden. Hierdoor stroomt je bloed beter en kunnen zuren sneller afgevoerd worden.

 

https://welvaere.nl/