Artikel Depot
Image default
Gezondheid

Afvallen met zwemmen, waarom zijn er ook tegenstanders?

Afvallen met zwemmen, waarom zijn er ook tegenstanders?

Het is algemeen bekend dat sporten je kan helpen met gewicht verliezen. De mate waarin dit gebeurt of mogelijk is wordt onder meer bepaald door de intensiteit van de sport. Echter is het zo dat ook minder intensieve sporten zoals bijvoorbeeld zwemmen een aardige bijdrage kunnen leveren aan het realiseren van een bepaald gewichtsverlies. Heel wat mensen zweren dan ook bij het zwemmen van een aantal baantjes per dag om hun gewicht onder controle te houden. Wil jij ook graag meer te weten komen over afvallen door te zwemmen? Zou je bovendien ook graag te weten willen komen waarom er nu precies ook tegenstanders zijn die toch andere sporten prefereren? We vertellen je er graag alles over door middel van de hieronder terug te vinden informatie.

Waarom is zwemmen populair bij mensen die willen afvallen?

Voor veel mensen die graag gewicht willen verliezen geldt dat ze niet alleen maar kilo’s willen verliezen. Heel wat van deze mensen hebben voor zichzelf bepaald dat ze graag gezonder willen gaan leven. Hoe kan dat nu beter dan door te gaan sporten? Voor heel wat sporten geldt echter dat ze vrij belastend zijn voor het lichaam. Dat kan als gevolg hebben dat je in geen tijd geconfronteerd wordt met een bepaalde blessure. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Dit is meteen één van de voornaamste redenen waarom zoveel mensen zweren bij zwemmen. Door te zwemmen beoefen je namelijk een sport waarbij een uitstekende ondersteuning voor je lichaam wordt gerealiseerd.

Niet alleen is het risico op blessures bij zwemmen dus vrij klein, daarnaast zal je ook kunnen vaststellen dat je tijdens het zwemmen niet alleen bepaalde spiergroepen kan trainen (eigenlijk train je het volledige lichaam), daarnaast kan je ook vet verbranden. In dit laatste schuilt echter wel ook een klein nadeel waar we verderop deze pagina nog op terug zullen komen. Tot slot is het zo dat zwemmen ook algemeen wordt aanzien als een leuke manier om aan je conditie en gewicht te werken. Dat in vergelijking met menig aantal andere sporten of bezigheden om gewicht te verliezen die helemaal niet als aangenaam worden ervaren.

Wat zijn dan precies de nadelen die eraan verbonden zijn?

Afvallen met zwemmen brengt in de praktijk dus zeker de nodige voordelen met zich mee. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook tegenstanders zijn. Voor deze mensen geldt dat ze er toch de voorkeur aan geven om op een andere manier aan hun gewicht te werken. Dit omwille van verschillende redenen. In eerste instantie zijn veel mensen van mening dat zwemmen geen efficiënte manier is om gewicht te verliezen. Dat omdat de intensiteit van deze sport te laag ligt. Het duurt dan ook volgens velen te lang voordat de daadwerkelijke vetverbranding op gang komt. Hier valt wel iets over te zeggen. De intensiteit van zwemmen wordt immers pas echt duidelijk na heel wat baantjes te doen.

Naast bovenstaande speelt ook het financiële aspect voor veel mensen een niet onbelangrijke rol. Een abonnement bij een zwembad kan bijvoorbeeld aardig wat geld kosten. Bovendien spreekt het voor zich dat lang niet iedereen thuis over een eigen zwembad beschikt. Indien ook jij op een zo voordelig mogelijke manier gewicht wil verliezen kan afvallen door te zwemmen mogelijks niet zo interessant zijn. Dan zal je mogelijks willen kijken in de richting van andere mogelijkheden.