Artikel Depot
Image default
Hobby en vrije tijd

Just Marine; een nieuwe boot voor iedereen

Een boot voor iedereen

Lees over motorboten die eenvoudig op een trailer mee te nemen zijn. In deze tekst ook aandacht als u als watersporter wilt starten, maar u kampt met een beperkt budget. Kortom lees hier alles over de vrijheid die u als watersporter hebt, en dat varen niet moeilijk en duur hoeft te zijn.

Voordelige rubberboot

Een voorbeeld van voordelig met de watersport beginnen is een karperboot aanschaffen. Voor slechts enkele honderden euro’s heeft u een boot van zeer goede kwaliteit. De rubberboot is erg duurzaam en gaat met alle gemak meerdere seizoenen mee. Het probleem met zulke lage bedragen is dat het lastig is om precies aan te geven hoeveel geld u kwijt bent om met de watersport te starten. Misschien heeft u wel een klein kind wat nog niet zo goed kan zwemmen en moet er voor hem of haar een reddingsvest komen? U bent dan in die watersportzaak, het kind ziet een leuk schepnetje, dus dat gaat dan ook mee in de rubberboot. Zo kan het gebeuren, u ziet een opblaasbare karperboot van goede kwaliteit voor minder dan driehonderd euro, maar uiteindelijk bent u eerder vierhonderd euro kwijt. Meer zal beginnen met de watersport niet kosten. U doet dan veel ervaring op, en later overstappen naar een aluminium boot kan altijd nog.

Aluminium boten

Evenals rubber is een romp van aluminium erg duurzaam. Het vraagt nagenoeg geen onderhoud, of vergelijk het onderhoud van een aluminium boot met het onderhouden van de carrosserie van de auto. U zou letterlijk met een autoshampoo de romp schoon kunnen maken. Aluminium kan anders dan hout of staal niet rotten of roesten, u hoeft de boot niet geregeld over te schilderen. Aluminium is licht van gewicht, en dat zorgt dat u een snelle boot heeft die eenvoudig mee te nemen is op een trailer.

Consoleboten

Een voorbeeld van een eenvoudig te bedienen aluminium boot is een consoleboot. Af- en aanmeren is het lastigste als beginnende watersporter, maar vanuit een consoleboot heeft u als roerganger zo’n goed overzicht en de bediening van de motor bij de hand, dat daarmee manoeuvreren geen enkel probleem geeft. De kans dat u met een consoleboot hard tegen een steiger botst is nihil.

Sloepen

Met sloepen geldt hetzelfde als met consoleboten. Ook deze zijn in aluminium te verkrijgen, en het manoeuvreren gaat eenvoudig. Sommige modellen, bijvoorbeeld van het merk Silver Yacht, is in feite bijna een consoleboot omdat het roer en de bediening van de motor zo centraal in de sloep is gebouwd. De sloep heeft zich bewezen als reddingsvaartuig en dat maakt het een bijzonder veilige boot.

Watersport, voor ieder wat wils

Naast alle keuze met budget, heeft u ook alle keuze met de mogelijkheden. Binnen de watersport zijn veel andere sporten te bedenken zoals zwemmen, vissen, of suppen. Als u eenmaal een bootje heeft, het liefst op een trailer, dan zult u snel uw favoriete sport vinden. Heerlijk is immers het bootje het water opsturen, het bootje voor anker leggen en dan gaan zwemmen, vissen, en picknicken. Met een bootje bent u vrij, en als de boot op een trailer staat dan overtreft u dat. U laat immers uw boot te water waar u wilt. Mooi is de natuurschoon van de Biesbosch, en leuk zijn de Friese meren. Uniek zijn de natuurmonumenten zoals de Waddenzee en Oosterschelde. In alle wateren zijn mogelijkheden om de boot te water te laten, op veel plaatsen is een trailerhelling. Naast de modellen heeft u ook alle keuze met de voortstuwing. Van roeien krijgt u sterke armen, dat is ook een sport binnen de watersport, maar makkelijk is een buitenboordmotor. Vooral voor onderhoud en reparaties is een buitenboordmotor handig, u brengt de motor naar een servicestation. Diesels hebben zich in de scheepvaart bewezen, en elektromotoren zijn fluisterstil. Bekijk de vele boten, trailers, en motoren op de website van Just Marine, er is voor ieder wat wils.

https://www.justmarine.nl/