Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Een tv, een openhaard, een kast, combineer ze met een cinewall!

De cinewall 

Je kunt een tv, een kast en een open haard met behulp van een cinewall combineren. Je zou de cinewall kunnen zien als een losse tv-wand. Deze tv-wand bevestig je aan de muur van je woning en hier kan de sfeerhaard in worden gezet en de tv kan aan worden gehangen. De cinewall kun je gemakkelijk plaatsen en valt mooi weg in de muur van je woning. Alle kabels van de tv en de sfeerhaard worden netjes weggewerkt. 

De sfeerhaard

Voordelen

Een van de voordelen van de sfeerhaard is dat de sfeerhaard heel veilig is. Bij een traditionele open haard heb je te maken met een open vuur, met de elektrische open haard heb je dat niet. Zo wordt er geen gevaar gevormd voor kinderen en huisdieren en hoeft daar dus niet op worden gelet. Hoewel de vlammen levensecht lijken, komt er geen echt vuur bij kijken.  Daarnaast is de elektrische haard ook veiliger. In de laatste jaren kwam naar boven dat houtkachels eigenlijk schadelijk zijn. Dit komt omdat bij traditionele houtkachels fijnstof vrijkomt die kan leiden tot gezondheidsklachten. Bij de elektrische haard heb je hier dus geen last van en deze vormt dus een gezonde en veilige optie voor de traditionele haard. Ook is de sfeerhaard duurzaam. De sfeerhaard is voorzien van een groen A-label. De sfeerhaard gaat lang mee en is erg zuinig in verbruik. Dit merk je ook in je portemonnee. De kosten zijn lager dan de kosten van stoken op hout of gas. 

Nadelen 

Een van de nadelen van een elektrische haard is dat je geen houtgeur krijgt. Omdat er natuurlijk geen echt vuur is met hout, zul je dus niet het knisperende geluid krijgen en geen houtgeur. Deze geur heb je niet met de elektrische haard, want die is geurloos. Daarnaast zorgt een open haard voor heel veel warmte. Met de elektrische haard heb je dat niet. Ten slotte, voor een elektrische haard heb je een stopcontact nodig. Hoewel je meer vrijheid hebt met de plaatsing van je haard, moet er nog steeds ergens rekening mee worden gehouden. Het is handig als het stopcontact zich direct achter de haard bevindt.