Artikel Depot
Image default
Dienstverlening

Kan Elektricien Breda mijn groepenkast vervangen?

Elektricien Breda kan zeker uw groepenkast vervangen. Een groepenkast vervangen door Elektricien Breda gaat volgens de eisen van de NEN 1010 en 3140 en volgens de regels van de verzekeringen. Als er aan uw meterkast wordt gesleuteld door een elektricien die niet erkend is, bestaat de kans dat er door kortsluiting brand uitbreekt in de meterkast die de verzekering niet uitkeert. Daarnaast zorgt een erkende elektricien er ook voor dat de kans op kortsluiting minimaal is. 

Wat komt erbij? 

Als Elektricien Breda uw groepenkast komt vervangen, wordt het ook meteen goed gedaan. Elektricien Breda gaat alleen te werk met de meest veilige materialen. U krijgt ook acht jaar garantie op de groepenkast, een inzicht van de hele elektrische installatie van uw woning en een meetrapport met inzicht in de werking van de groepenkast.

Wanneer moet een groepenkast vervangen worden?

Vooral de oudere woningen bevatten groepenkasten die toe zijn aan vervanging. De aardlekschakelaars verouderen en werken niet meer wanneer ze horen te werken en de groepenschakelaars branden in. Dit kan levensgevaarlijke situaties met zich meebrengen. De groepenkasten van Elektricien Breda gaan ongeveer tussen de 20 en 25 jaar mee. De normen en waarden die worden gesteld voor uw veiligheid worden elk jaar toegespitst, omdat het aantal aangesloten apparaten die tegelijkertijd worden aangezet op het net toeneemt.

Kijken naar uw wensen

Er wordt gekeken naar hoeveel groepen u nodig hebt, eventuele reserve groepen, een of drie fase aansluitingen en nog veel meer. In veruit de meeste gevallen kunnen de groepenkasten direct worden vervangen. Per groep duurt het ongeveer een halfuur om die te vervangen. 

Voorbereiding voor het plaatsen

Op de dag dat de groepenkast vervangen wordt, is het van belang dat de kast helemaal leeg is. Als er aan de groepenkast wordt gewerkt, zal de elektriciteit een aantal uur niet beschikbaar zijn. Denk hierbij aan als u bepaalde werkzaamheden van plan was om in te plannen. Als de elektricien aangeeft dat alle werkzaamheden zijn uitgevoerd en de groepenkast technisch is opgeleverd, kunt u weer volop gebruik maken van de stroom.