Artikel Depot
Image default
Dienstverlening

Bij een verbouwing elektra aanleggen, waar moet ik op letten?

Elektra aanleggen bij een verbouwing is super handig omdat dit kosten en tijdbesparend is. Je bent toch al bezig met verbouwen dus elektra aanleggen kan er dan ook nog wel bij. Je hoeft dit dus niet nog is achteraf te doen wat tijd bespaard. Bij een verbouwing kan een aannemer makkelijk aan een elektricien komen, hierdoor hoef je hem dus niet achteraf nog een keer in te schakelen waarbij je meer moet betalen, kostenbesparend dus. Maar als elektriciens tijdens een verbouwing elektra gaan aanleggen waar letten hun op en waar zou ik op moeten letten. Een elektricien let op andere dingen dan iemand die geen verstand heeft van elektra omdat een elektricien al genoeg ervaring heeft opgedaan. Hieronder kan je dus lezen waar je op moet letten als je wat minder ervaring hebt met elektra. 

Een schema maken

Als je bezig bent met een verbouwing dan kan het zo zijn dat je woning een totaal andere indeling krijgt, hierbij is het dan ook belangrijk om rekening te houden met alle aansluitpunten. Het is handig om een schema te maken van je nieuwe indeling in de woning, hierin komt te staan waar bijvoorbeeld alle meubels komen en lampen. Daarna kan je kijken waar al elektra ligt en waar elektra moet komen, dit gaat over elektra draden, stopcontacten en centraaldozen, je kan van alles in dit schema kwijt. 

Lees je in

Als je zelf elektra gaat aanleggen dan is het handig om van te voren kennis op te doen, je wilt natuurlijk niet voor allemaal verrassingen staan. Door je goed in te lezen weet je wat je allemaal kan verwachten en hoe je hiermee op de juiste manier aan de slag gaat, je maakt minder fouten waardoor de kans op storingen ook kleiner zijn. Hierbij is het ook belangrijk dat je alles goed aansluit en ook zonder schade aansluit, als er namelijk schade is dan kan dit uiteindelijk resulteren in kortsluiting.