Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Vergroot je online zichtbaarheid met deze tips!

Online zichtbaar zijn is voor veel ondernemers een doel. Dit zorgt niet alleen voor een hogere naamsbekendheid, maar ook voor meer klanten. En meer klanten betekent natuurlijk meer omzet. Maar hoe pak je dit precies aan en hoe vergroot je je online zichtbaarheid? Om je een eindje op weg te helpen, hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet. Doe er je voordeel mee!

Wees aanwezig op verschillende platforms

Als je beter online zichtbaar wilt zijn, is het belangrijk dat je zichtbaar bent op verschillende platforms. Zorg natuurlijk ten eerste dat je een website hebt. Maar hiernaast kun je ook gebruik maken van social media, zoals Instagram, Facebook en LinkedIn. Via social media kun je een grote groep mensen bereiken. Om je merk dus onder de aandacht te brengen bij de doelgroep, raden we aan om gebruik te maken van advertenties. Door middel van adverteren op Facebook bijvoorbeeld, kun je een gerichte groep mensen aanspreken die baat hebben bij jouw product of dienst. Hetzelfde geldt voor andere kanalen.

Relevante content

Hiernaast is content erg belangrijk. Je kunt je online zichtbaarheid vergroten door bijvoorbeeld blogs te schrijven en deze op je website te plaatsten. Deze blogs kun je vervolgens ook delen op social media, waardoor mensen worden doorverwezen naar je website als ze op de link klikken. Hetzelfde geldt voor nieuwsbrieven en advertentieteksten. Wat je ook kiest, het is belangrijk dat deze content relevant en waardevol is voor de doelgroep. Hierdoor kun je het vertrouwen winnen van de klant en overkomen als een expert binnen het vakgebied. Geef de doelgroep bijvoorbeeld tips over een actueel onderwerp in je vakgebied of laat zien waarom jij de expert bent.

Vindbaarheid website

Tegenwoordig is het normaal om een product of dienst te zoeken via het internet en vervolgens de beste aanbieder te kiezen. Als mensen dus in zoekmachines zoeken naar een product of dienst dat jij ook aanbiedt, is het wel zo handig als jouw bedrijfsnaam als eerste in de zoekresultaten naar boven komt. Investeer daarom in zoekmachineoptimalisatie, ofwel SEO. Dit zorgt ervoor dat je door middel van relevante zoekwoorden op je website, wordt gezien als ‘relevant’ door Google en je dus ook hoger in de zoekresultaten komt te staan. Hiervoor raden we aan om het beste online marketing bureau Rotterdam in te schakelen. Zij weten precies welke zoekwoorden gebruikt moeten worden en hoe je met je website hogerop komt te staan in zoekmachines.

 

 

Advertentie: Adbull B.V. – SEO kosten?