Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Kinderen troosten bij nachtangst

Een van de dingen die degenen onder ons die ouders zijn, het meest zorgen baren, zijn de rest van onze kinderen. Wat er gebeurt tussen negen uur ’s avonds en negen uur’ s ochtends, als de zon al onder is, wordt uitvergroot tot onverwachte grenzen. En het is niet voor minder, want aan de ene kant rusten de kinderen tijdens die uren van hun dagelijkse hectiek en aan de andere kant geven ze ons volwassenen een paar uur waarin we het ritme kunnen vertragen waaraan die kleine monsters ons onderwerpen.

De overgrote meerderheid van de ouders merkt echter bij het krijgen van kinderen dat ze slechter slapen dan ze hadden verwacht voordat ze ze kregen. Soms komt het doordat baby ’s nachts veel wakker worden en om een ​​liefkozing of een kus vragen, omdat ze bang zijn of omdat ze een glas water willen of naar de badkamer willen. Deze slaapstoornissen komen zeer vaak voor bij kinderen en vormen in de overgrote meerderheid van de gevallen niet meer dan een probleem voor de gezins rust zonder daadwerkelijk als een stoornis te worden beschouwd.

Speciale vermelding moet worden gemaakt van parasomnieën, die worden gedefinieerd als ongewenste ervaringen die tijdens de slaap optreden , zoals nachtelijke paniekaanvallen, nachtmerries of slaapwandelen, waarbij de voorschoolse leeftijd (kinderen van 2 tot 6 jaar oud) de levensfase is. waarin ze vaker voorkomen. Ze worden beschouwd als een goedaardige aandoening die na verloop van tijd verbetert, hoewel ze een negatief effect kunnen hebben op zowel het kind als zijn ouders. Ze komen zo vaak voor dat naar schatting bijna 9 op de 10 kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar ooit aan een of ander type van deze episodes heeft geleden.

Als ouders van jonge kinderen weten we hoe vervelend het kan zijn om een ​​kind onder ogen te zien dat ’s nachts van angst (oftewel pavor noctornus) schreeuwt terwijl het op dit moment niet weet hoe het moet. We hopen dat je met dit bericht die momenten die we allemaal hebben geleden beter onder ogen kunt zien.