Artikel Depot
Image default
Huishoudelijk

Een laminaat vloer is ideaal voor de moeders thuis

Het is geen wonder dat veel moeders kiezen voor een laminaatvloer voor de drukste kamers in hun huis. Laminaten zijn duurzaam, vlekbestendig, vrij eenvoudig te installeren, mooi en comfortabel om op te lopen. Laminaatvloeren zijn geweldig voor ruimtes met veel verkeer, zoals gangen, hallen, kantoren en speelruimtes. Ze maken het werk van een moeder een stuk makkelijker. Ook goedkope pvc vloeren kunnen een goede oplossing zijn voor moeders, maar in dit artikel bespreken we alleen de laminaat vloer.

Hoelang kan een laminaat vloer meegaan?

Laminaatvloeren bestaan uit een combinatie van gelijmde en hardgeperste laminaatvloeren die een stevig en duurzaam vloermateriaal vormen. Ze lijken veel op de laminaatvloeren die je in een keuken zou vinden.

Als het u werkelijk gelukt is om uw laminaatvloer te bekrassen, zou u merken dat de kleur van de vloer door het hele laminaat heen gaat. Het helpt dus om eventuele ongelukken te verbergen, plus laminaatvloeren hebben ook reparatiesets beschikbaar om de kleuren aan te passen als u een diepe kras wilt opvullen.

De impactweerstand van een laminaatvloer zal variëren per merk en met kwaliteit, maar meestal is een laminaatvloer bestand tegen een druk van ten minste 4.250 pond per vierkante inch. Dat is zwaar!

Vlekbestendigheid is vaak een groot voordeel

Laminaatvloeren zijn bestand tegen de meeste vlekkenveroorzakende chemicaliën en bovendien is hun UV-bestendigheid ook zeer hoog. Dat betekent dat u uw laminaatvloer kunt installeren in een ruimte die direct zonlicht krijgt en u zich niet te veel zorgen hoeft te maken over het verbleken van de zon. Vergeet niet dat het zonlicht na verloop van tijd wel een tol eist van alle materialen, maar met laminaat wordt het een zeer lange, lange tijd. In feite is de slijtlaaggarantie voor veel laminaatvloeren tot 20 jaar.

Is laminaat gemakkelijk te plaatsen?

Laminaatvloeren zijn eenvoudig te plaatsen op de meest gangbare vloerondergronden, waaronder houten, vinyl-, tegel- en strokenvloeren.

Als zwevend vloersysteem wordt laminaat niet op de ondergrond bevestigd. De vloerplanken of tegels worden over een dunne schuimlaag op de vloer gelegd. Bij sommige laminaatvloeren worden de planken aan de tand- en groefverbindingen gelijmd. Bij andere is het slechts een kwestie van klikken en klikken.

De installatie is voltooid wanneer u de basisplanken installeert om de openingen tussen de laminaatvloer en de muur te bedekken.

Ook tegels kun je voor kiezen

Laminaatvloeren en -tegels zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan stijlen en kleuren, passend bij de persoonlijke smaak van elke moeder. Laminaatplanken zijn ontworpen om de kleur en de korrels van verschillende houtsoorten na te bootsen. U kunt laminaten vinden die veel lijken op eiken, berken, walnoot, mahonie, drijfhout, enz. Laminaatvloeren lijken zelfs op keramische en stenen tegels met voegen.

Laminaatvloeren kunnen voor u het perfecte vloermateriaal zijn. Het leggen van een laminaatvloer is een geweldig project voor de doe-het-zelver.

Mama’s vinden laminaatvloeren overal heel comfortabel om op te wonen en tegelijkertijd stijlvol om naar te kijken.

http://www.youtube.com/watch?v=3nj_UogwGB0&t=10s

https://vloerenbaas.nl/