Artikel Depot
Image default
Aanbiedingen

De kunst van een perfecte glimlach: Facings voor gevorderden

Een stralende glimlach kan wonderen doen voor je zelfvertrouwen en uitstraling. Maar wat als je niet tevreden bent met je tanden? Misschien zijn ze verkleurd, beschadigd of scheef. Gelukkig is er een oplossing die je kan helpen om die perfecte glimlach te krijgen: facings. In dit artikel gaan we dieper in op deze geavanceerde tandheelkundige behandeling en bespreken we de voordelen en aandachtspunten voor wie overweegt om facings in Amsterdam te laten plaatsen.

Wat zijn facings?

Facings zijn dunne laagjes tandkleurig materiaal die op de voorkant van je tanden worden geplaatst. Ze kunnen gemaakt zijn van composiet of porselein. Composiet facings worden direct op je tanden aangebracht en gevormd, terwijl porseleinen facings in een tandtechnisch laboratorium worden gemaakt en daarna op je tanden worden bevestigd. Facings kunnen de vorm, kleur en positie van je tanden verbeteren en zo zorgen voor een esthetisch perfecte glimlach.

Voordelen van facings

1. Direct resultaat

Een van de grootste voordelen van facings is dat ze direct resultaat geven. In slechts één of twee afspraken bij de tandarts kun je al genieten van je nieuwe glimlach. Dit maakt facings een snelle en effectieve oplossing voor wie zijn of haar gebit wil verbeteren.

2. Minimaal invasief

In tegenstelling tot andere tandheelkundige behandelingen, zoals kronen en bruggen, is het plaatsen van facings een relatief minimaal invasieve ingreep. Er hoeft vaak maar een klein laagje van je tanden te worden afgeslepen om ruimte te maken voor de facings. Dit betekent dat je eigen tanden grotendeels intact blijven.

3. Duurzaamheid

Porseleinen facings zijn zeer duurzaam en kunnen, mits goed onderhouden, wel 10 tot 15 jaar meegaan. Composiet facings hebben een iets kortere levensduur, maar zijn daarentegen wel eenvoudiger te repareren mocht er iets mee gebeuren.

Aandachtspunten bij het kiezen voor facings

1. Kosten

Het plaatsen van facings kan een flinke investering zijn, zeker als je kiest voor porseleinen facings. Het is belangrijk om vooraf goed te informeren naar de kosten en eventuele vergoedingen vanuit je zorgverzekering.

2. Onderhoud

Hoewel facings duurzaam zijn, vergen ze wel enig onderhoud. Regelmatige controle bij de tandarts en een goede mondhygiëne zijn  om de levensduur van je facings te verlengen. Daarnaast is het verstandig om voorzichtig te zijn met het eten van harde of kleverige voedingsmiddelen, om beschadiging of losraken van de facings te voorkomen.

3. De juiste tandarts

Het plaatsen van facings is een specialistische behandeling die veel ervaring en precisie vereist. Het is belangrijk om een tandarts te kiezen die gespecialiseerd is in esthetische tandheelkunde en ervaring heeft met het plaatsen van facings. Een goede optie is bijvoorbeeld iSmile Tandartspraktijk.

https://www.ismile-tandartspraktijk.nl/