Artikel Depot
Image default
Aanbiedingen

Maak jij de juiste keuze?

Veel mensen maken zich druk of ze de juiste keuze maken. Dit kan met grote dingen zijn, maar ook met dagelijkse beslissingen. Het zou zo maar kunnen zijn dat je al stress krijgt bij wat je aan moet doen, of wat je gaat eten. Keuzes maken zit in ons, maar niet iedereen is er goed in.

Goede of foute keuzes?

Is jouw keuze altijd de juiste oplossing? Voor jou kan de keuze die je maakt de juiste zijn, maar voor een ander persoon hoeft dat niet de juiste keuze te zijn. Met elke keuze die je dagelijks maakt zal niet iedereen blij zijn. En dat is ook niet nodig, want jij maakt de keuzes op gevoel van jouw intuïtie en hoe jij denkt over dat bepaald onderwerp. Keuzes maken zit in ons, want dagelijks maken wij als personen honderden keuzes al dan niet duizenden. Maar hier denken wij niet meer over na, aangezien dit een deel van ons leven is.

Waar begint het?

Vanaf jongs af aan maak je al keuzes en denk je er niet over na. Je maakt een keuze om te huilen of om ergens heen te kruipen. Of je maakt de keuze om iets in je mond te stoppen. We zijn niet anders gewend dan keuzes maken, want het hele leven bestaat uit keuzes maken. Wij denken er anders over aangezien het zo in ons brein zit verwerkt, maar als je eens goed nadenkt maakt je iedere seconde een keuze.

Bewuste of onbewuste keuzes?

Keuzes maken is een belangrijk onderdeel van onze dag. Aangezien er zoveel worden gemaakt kan dit onderverdeeld worden in bewuste of onbewuste keuzes. Hieronder gaan we dieper in op de verschillen van deze soorten keuzes.

Bewuste keuzes

Bewuste keuzes zijn de keuzes waar je brein echt over nadenkt. Dit kan gaan om een baan, studie of grote uitgaven. Dit zijn keuzes wat vaker terug komen in je gedachten en echt goed over moet nadenken voordat je de beslissing maakt aangezien het je leven op lange termijn veranderd. Bij grote uitgaven kan je bijvoorbeeld denken aan een lange reis maken of het kopen van een huis. Veel mensen maken deze soorten keuzes na de inspraak van andere te hebben gehad. Dit kan familie, vrienden of je partner zijn, maar het kan dat je een professional raadpleegt. Een professional wat je kan raadplegen is een makelaar als je een huis wilt kopen of verkopen. Tegenwoordig ga je vaak online opzoek naar reviews. Kijk hier voor reviews over bijvoorbeeld makelaars.

Onbewuste keuzes

Op ieder moment van de dag maak je onbewuste keuzes. Je kiest ervoor om op te staan en kleren aan te trekken. Je kiest ervoor om te lopen of te eten. Dit zijn keuzes wat een gewoonte zijn geworden en daarom denken we er niet meer over na. Het zou voor ons brein ook heel vermoeiend zijn om over elke keuze na te moeten denken. Deze onbewuste keuzes kan je vergelijken met een ritme wat je creëert. Het ritme is een opeenvolging van alle keuzes die je maakt op een dag.