Artikel Depot
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie bij hoofdpijn vanuit de nek

Fysiotherapie bij hoofdpijn vanuit de nek

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht die veel mensen ervaren. Soms is de oorzaak van hoofdpijn gerelateerd aan de nek. In dat geval kan fysiotherapie een effectieve behandeling zijn om de pijn te verminderen. In deze blog bespreken we fysiotherapie bij hoofdpijn vanuit de nek en hoe het kan helpen bij het verlichten van deze klachten.

Hoofdpijn vanuit de nek: wat is het?

Hoofdpijn vanuit de nek wordt ook wel cervicogene hoofdpijn genoemd. Het is een soort hoofdpijn die ontstaat vanuit de nek en kan uitstralen naar het hoofd. Mensen die lijden aan cervicogene hoofdpijn ervaren vaak een zeurende, drukkende pijn aan de achterkant van het hoofd, de nek of de schouders. Deze pijn kan gepaard gaan met stijfheid in de nek en soms duizeligheid of misselijkheid.

Fysiotherapie als behandeling

Fysiotherapie kan een effectieve behandeling zijn voor cervicogene hoofdpijn. Een fysiotherapeut kan u helpen de spieren in uw nek en schouders te ontspannen en de mobiliteit van uw nek te verbeteren. Dit kan bijdragen aan het verminderen van de pijn en stijfheid die gepaard gaan met hoofdpijn vanuit de nek.

Bij fysiotherapie voor cervicogene hoofdpijn wordt vaak gebruik gemaakt van oefeningen om de spieren in de nek en schouders te versterken en de mobiliteit te verbeteren. Deze oefeningen kunnen helpen om de spanning in de spieren te verminderen en de doorbloeding te verbeteren. Daarnaast kan een fysiotherapeut ook massage of manuele therapie toepassen om de spieren te ontspannen en de mobiliteit van de nek te verbeteren.

Als u lijdt aan cervicogene hoofdpijn, kan het ook nuttig zijn om advies te krijgen over ergonomie en houding. Een fysiotherapeut kan u leren hoe u uw houding kunt verbeteren om de belasting op uw nek en schouders te verminderen. Dit kan helpen om toekomstige klachten te voorkomen.

Conclusie

Hoofdpijn vanuit de nek kan een vervelende klacht zijn die uw dagelijks leven kan beïnvloeden. Fysiotherapie kan een effectieve behandeling zijn om de pijn te verminderen en de mobiliteit van uw nek te verbeteren. Het is belangrijk om een ‚Äč‚Äčfysiotherapeut te raadplegen als u lijdt aan cervicogene hoofdpijn om de juiste behandeling te krijgen en toekomstige klachten te voorkomen. Voor meer informatie, lees hier meer over fysiotherapie bij hoofdpijn vanuit de nek.

Als u last heeft van hoofdpijn vanuit de nek en geïnteresseerd bent in fysiotherapie als behandeling, neem dan contact op met een fysiotherapeut.

 

https://fysiotherapie-zeeburg.nl