Artikel Depot
Image default
Mode en Kleding

3 voordelen van functionele mode

Kleding draait veelal om fashion, maar er zijn genoeg scenario’s te bedenken waar functionaliteit boven stijl gaat. Trouwens, je kleding voor alledaagse bezigheden is natuurlijk ook zeer functioneel, maar hier ben je wel actiever bezig met je voorkomen.

Hippe bedrijfskleding

Bedrijfskleding is een perfect voorbeeld. Natuurlijk moet dit in de basis functioneel zijn voor het beroep dat je uitoefent. En wellicht moet het ook een stukje uniformiteit uitstralen. Maar wat als je een beroeps hebt waarbij er weinig functioneels nodig is omdat het een soort veredelde kantoorbaan is. Dan kan je wel met het team afspreken dat de kleding voldoet aan een paar basisafspraken. Zoals kleur, pasvorm, geen insnede, etc. Op die manier kan je toch gewoon hippe kleding dragen, is het functioneel en voldoe je aan de bedrijfsafspraken. Er is genoeg keuze, ook bij Nederlandse merken. Denk eens aan Ambika kleding. Een kledinglijn die meerdere updates per jaar krijgt, dus altijd hip in alle seizoenen. Ambika kleding is basic genoeg voor je functionaliteit en toch hip genoeg om het niet te stijf te maken.  

Outdoor kleding

Outdoor kleding is ideaal. Het ademt goed, veel opbergmogelijkheden, fijne lichte stof en voldoende kleurkeuze. Het liefst zouden we de hele dag in outdoorkleding lopen. En waarom eigenlijk niet? Het is het toppunt van functionaliteit en juist daarom bij zoveel dingen zo handig. Een dagje op stap, outdoor kleding. Een dagje klussen, outdoor kleding. Een dag aan het werk als monteur, outdoor kleding. 

Ook de broeken zijn meestal voorzien van een versteviging bij de knie wat ze duurzamer in het gebruik maakt. Terwijl er juist rondom de heupen en enkel veel vrijheid is om je te bewegen. Of je nu een stretchy of baggy model kiest maakt hierbij niet uit. Het gaat erom dat jij je goed kunt blijven bewegen tijdens de activiteiten die voor die dag op je planning staan.

Softshell jas

Dit is ook zo’n klassieker die iedereen eigenlijk thuis in tweevoud moet hebben. De softshell jas is hip, oogt sportief en is uiteraard zeer functioneel. Lekker winddicht, praktisch voorzien van zakken en kleed perfect af. Daarnaast past ook voor je werk eigenlijk bij elke outfit. Of je nu in pak of casual naar werk kan. Als jij een stukje door de buitenlucht moet is de softshell jas een perfecte keuze. Ze zijn veelal in basic en natuurlijke kleuren beschikbaar waardoor het geheel niet te schreeuwerig wordt, maar juist lekker veelzijdig inzetbaar is.