Artikel Depot
Image default
Industrie

Efficiënte opslag van lang stukgoed

Een magazijn praktisch en goed indelen in een uitdaging. Als het om palletgoed gaat is dit vaak nog goed te doen, maar als het gaat om verschillende soorten stukgoederen dan wordt de puzzel al wat ingewikkelder. Laten we daar nog lang stukgoed aan toevoegen en dan is de complexiteit van de puzzel compleet. Voor elk probleem is bijna een oplossing dus ook voor de opslag van lang stukgoed. 

Er zijn namelijk hele praktische draagarmstellingen die speciaal ontworpen zijn voor de flexibele opslag van lang stukgoed. Wat maakt de draagarmstelling dan zo praktisch in gebruik? Het opslagoppervlak wordt bij de draagarmstelling niet onderbroken door jukken, zoals we dat zien in een reguliere opslag. Hierdoor is de stelling vrij toegankelijk en kan lang materiaal makkelijk opgeslagen worden. De draagarmstelling is opgebouwd uit kolommen, schoorframes en draagarmen. 

Voordelen draagarmstelling

De voordelen van een draagarmstelling is dat de reachtruck of heftruck en makkelijk bij kan omdat de opslag niet is onderbroken. De draagarmstellingen zijn te verkrijgen in enkelzijdig en dubbelzijdig. Een enkelzijdige stelling wordt vaak gebruikt tegen een wand aan en hier heb je dus van één kant toegang tot de stelling. Een dubbelzijde stelling daarmee kun je aan beide kanten lang stukgoed opslaan en de stelling is dus ook toegankelijk van twee zijdes. 

De profielen van de draagarmstelling zijn geproduceerd van hoogwaardig gecertificeerd staal, de arm- en staanderverbindingen door middel van insteekpennen. Alles heeft een epoxy polyestercoating om duurzaamheid te garanderen. 

Niet iedereen heeft natuurlijk hetzelfde lang stukgoed op te slaan. Daarom zijn er draagarmstellingen in verschillende gewicht categorieën. Er is een stelling voor lichte goederen tot 300 kg per arm, de middelzware stelling is geschikt voor een gewicht tot 500 kg per arm. Voor zwaar lang stukgoed zijn er ook draagarmstellingen, hier is het gewicht eigenlijk onbegrensd. 

Eindeloos veel toepassingen

De stelling voor zwaar lang stukgoed zoals stalen profielen, buizen, hout is bijna onbegrensd. De stellingen kunnen binnen en buiten toegepast worden. Voor buitenopslag is er ook nog de mogelijkheid om een dakconstructie te plaatsen. Zodat het stukgoed niet direct nat wordt. Tevens is er de optie om het stukgoed te beschermen tegen weersinvloeden door middel van PVC zeil- doeken. Er bestaat zelfs een mogelijkheid om een verdieping af te steunen op een stelling. Dit levert je twee dingen op; opslag van je lange stukgoed en een verdubbeling van je vierkante meters. Voor de buitenopslag wordt de stelling vol bad verzinkt in plaats van geëpoxeerd. 

Binnen deze stellingen is er ook een stelling die de mogelijkheid biedt om haspels op te slaan. Hierin zijn ook een aantal opties, zoals de haspels op frames voor makkelijk in- en uitladen en de haspels op assen. Wat ideaal is voor een bouwmarkt of groothandel, het benodigde aantal meters kunnen dan direct worden afgerold. Voordeel van al deze stellingen is dat ze makkelijk kunnen worden uitgebreid en aangepast. Dus heb je extra opslag nodig dan kun je de stellingen uitbreiden. Verander je van product dan kan je de stelling ombouwen naar palletstelling of juist naar draagarmstelling. Hierdoor blijf je als ondernemer flexibel en kun je makkelijker je handel controleren en bijsturen als het nodig is.