Artikel Depot
Image default
Aanbiedingen

Waarom willen we wijn?

Wijn komt van de wijnstok. Deze is gevonden bij de Eufraat rond het jaar 2000 voor Christus. Zou dit jaartal wel hebben bestaan is de grote vraag. Want hoe kun je nu een jaartal naar iemand vernoemen die pas over 2000 jaar zou worden geboren. Natuurlijk is deze jaartelling pas ontstaan door de personen welke zijn geboren nadat dhr. Christus was geboren, gestorven, uit de dood is opgestaan en uiteindelijk met Pinksteren een heilige geest is geworden en definitief afscheid heeft genomen van zijn aardse bestaan.

Verschillende soorten wijn

Wijn is er in vele soorten en alcoholpercentages. De bekende wijnsoorten zijn de rode wijn, de witte wijn en de rosé wijn. Het lekkerst is, om met name de rode wijnsoorten even te laten chambreren. Dit betekent dat het prettig is om de rode wijn op temperatuur te laten komen en te voorzien van zuurstof. Door de bijkomende zuurstof worden de tannines verzacht, waardoor fruit en zuur naar boven komen. Met behulp van een decanter is dit een gemakkelijke oplossing.

Hou jij van wijn?

Met bovenstaand verhaal is nog niet de belangrijkste vraag beantwoord. Waarom we wijn drinken. Deze vraag is dan ook niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Het drinken van wijn blijft een persoonlijke keuze. Het kan zijn, omdat de smaak wordt gewaardeerd, het kan ook zijn dat de alcohol in de wijn als prettig wordt ervaren. Mocht de keuze dichter liggen bij de smaak dan kan ook worden gekozen voor een alcoholvrije variant. Al blijft dan de vraag overeind, waarom niet simpel wordt gekozen voor druivensap.  De conclusie is eigenlijk heel simpel. Waarom wordt er zoveel wijn gedronken? Omdat vooral lekker is. Nederland staat slechts op een 22ste plek met een magere 3,26 liter alcohol uit wijn. Luxemburg is het land waar de meeste wijn wordt gedronken. Zij drinken bijna 3x zoveel wijn met een 8,16 liter alcohol uit wijn per jaar. Dit is bijna 70 liter wijn per jaar. Gemiddeld dus ruim 2 glazen per dag. Er zijn allerlei verschillende glazen waaruit je wijn kunt drinken.