Artikel Depot
Image default
Aanbiedingen

Uw contacten onderhouden doet u zo!

Uw contacten onderhouden doet u zo! 

Een veelvoorkomend probleem bij ouderen is dat ze moeite krijgen met het onderhouden van hun contacten. U wordt minder mobiel en er ontstaan zo veel nieuwe snufjes dat het lastig wordt om alles bij te benen. Dit is volledig te begrijpen! Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u ook uw contacten nog warm kunt houden, zonder dat dit veel moeite vereist. We geven er drie! 

 

1. Online bellen

Tegenwoordig is er via het internet erg veel mogelijk. We begrijpen dat het lastig kan zijn om dit te installeren, maar we zijn er zeker van dat met uitleg van iemand uit uw omgeving, het voor u ook mogelijk is om zo uw vrienden te bereiken. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een telefoon en Wi-Fi. Nadat u alles geïnstalleerd heeft, kunt u met uw vrienden en familie bellen, met een videobeeld zodat u elkaar kunt zien. Door deze belmomenten met regelmaat in te plannen, zorgt u ervoor dat u de mensen in uw omgeving blijft spreken en dat u niet sociaal geïsoleerd raakt. 

 

2. Bijeenkomsten

Wist u dat er op veel plekken bijeenkomsten worden georganiseerd waar mensen samenkomen? Als u begeleid woont zal dit voor u geen onbekende situatie zijn, maar als dit niet het geval is, misschien wel. Vaak zijn deze plekken openbaar en daarom makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Deze bijeenkomsten zijn een uitstekende plek om in aanraking te komen met mensen in een vergelijkbare situatie, waardoor je fijne gesprekken kunt voeren. In sommige gevallen worden er zelfs mogelijkheden tot vervoer geregeld, waardoor het voor u extra makkelijk is om daar te geraken.

 

3. Scootmobiel

We begrijpen dat u ook veel waarde hecht aan zelfstandigheid. Een scootmobiel is daarom een perfecte oplossing, omdat u hiermee de mogelijkheid krijgt om te gaan en staan waar u maar wilt. U hoeft voor een scootmobiel geen apart rijbewijs te halen, al is het wel aangeraden om de eerste keer met iemand met ervaring alles uit te proberen. Een scootmobiel heeft wel een beperkte radius, maar is een perfecte oplossing om vrienden en familie in de buurt, zelfstandig te bezoeken.

Wilt u hulp bij het uitzoeken van een scootmobiel, of bent u benieuwd naar welke scootmobiels er allemaal beschikbaar zijn. Neemt u dan eens een kijkje op de website van Zorgmiddelen aan Huis! Hier vindt u een breed assortiment, samen met de mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen, waardoor u gemakkelijk advies ontvangt.

 

https://www.zorgmiddelenaanhuis.nl/