Artikel Depot
Image default
Afvalverwerking

Op deze manier stimuleer je het scheiden van afval!

Steeds meer bedrijven vinden het belangrijk dat hun medewerkers het afval scheiden. Enerzijds omdat afvalscheiding aan de bron bijdraagt aan meer recycling en daarmee aan CO2 besparing. Aan de andere kant omdat steeds meer personeel het niet fijn vinden dat ze thuis afval scheiden en het dan op werk niet hoeven te doen. In dit artikel lees je tips om jouw personeel ook het afval op de juiste manier te laten scheiden door middel van containers. Lees zeker verder als je nieuwsgierig bent. 

Vanaf welke dag begin je met het scheiden van afval? 

Gebruik een logisch verandermoment om de nieuwe norm in te voeren, zoals de Dag van de Duurzaamheid, een (interne) verhuizing of het wisselen van afvalinzamelaar. Zo komt het niet uit het niets en weet iedereen vanaf wanneer de nieuwe regels ingaan. 

Deel veel kennis over het scheiden van afval

Het is belangrijk om te beginnen met het delen van kennis over het scheiden van afval. Zo weten mensen wat voor zin het heeft. Denk aan hoe het afval in de bakken moeten en welk afval waar in moet. Ook is het belangrijk om duidelijk te maken wat de CO2 impact van het wel en niet scheiden van het afval is. Zo krijgt iedereen wat meer motivatie en weten ze waar ze het voor doen. Deze kennis kan bijvoorbeeld gedeeld worden door middel van een cursus. 

Beloon het goed scheiden van afval

Beloon het goed scheiden van afval binnen jouw organisatie of bedrijf. Wanneer een doelstelling op dit gebied behaald wordt, kan je iets leuks gaan doen. Denk aan een teamuitje, een klein cadeautje voor iedereen of iets lekkers in de pauze. Het hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Het gaat immers om het gebaar naar het personeel toe.