Artikel Depot
Image default
Woning en Tuin

Een Nederlandse makelaar in Spanje inschakelen voor een beter rendement op jouw vakantiehuis!

de inflatie een negatief effect heeft op je koopkracht, heeft de vermogensbelasting dit ook. Zo dien je vanaf een bepaald vermogen elk jaar vermogensbelasting te bepalen. Het geld waar je jarenlang hard voor hebt gewerkt, gaat hierdoor langzaam in rook op. Om dit te voorkomen dien je investeringen te doen. Dit kan gaan om aandelenpakketten, maar ook om vastgoed. Indien vastgoed jou het meest interessant lijkt, is het zeer aan te raden om te kijken naar wat er in het buitenland mogelijk is. Zo zijn er bijvoorbeeld in Spanje erg mooie plekken en huizen beschikbaar waar je met de juiste aanpak een zeer goed rendement op kunt maken.

Waar moet je op letten bij het kopen van vastgoed in het buitenland?

Een vastgoedinvestering in het buitenland levert meerdere voordelen op. Zoals in de inleiding benoemd zijn er zeer hoge rendementen mogelijk. Een ander voordeel van vastgoed in het buitenland is dat je er indien gewenst zelf ook gebruik van kunt maken. Als je van plan bent om in de (nabije) toekomst te investeren in woningen in het buitenland, dan is het zeer aan te raden om een Nederlandse Makelaar in Spanje in te schakelen. Een makelaar weet wat er zich afspeelt in de markt en kan je behoeden voor fouten. Het voordeel van een Nederlandse makelaar is dat je dezelfde taal spreekt en hierdoor makkelijker communiceert met elkaar. 

 

Wanneer je vastgoed in het buitenland wilt kopen, is het ook belangrijk dat de woning overeenkomt met jouw wensen. Zo kun je op momenten dat de woning niet verhuurd is, zelf ook genieten in het buitenland. Maak daarom vooraf voor jezelf een lijstje en ga daarmee naar de makelaar. 

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de regelgeving in Spanje

In elk land wordt er anders omgegaan met vastgoedinvesteerders. Het is daarom zeer belangrijk dat je op de hoogte bent van de wet- en regelgeving. Er zijn twee manieren die je hierbij kunnen helpen. De eerste optie is om je te verdiepen in de stof. Probeer zoveel mogelijk informatie tot je te nemen en voorkom fouten. De tweede optie is het inschakelen van een makelaar. Een makelaar in Spanje is namelijk op de hoogte van de wet- en regelgeving en kan je hier dus goed bij helpen. Sterker nog, als je er financieel uitkomt, kun je er ook voor kiezen om de makelaar jouw vastgoed te laten beheren.