Artikel Depot
Image default
Woning en Tuin

Meer leefruimte creëren in jouw huis

Wil je meer leefruimte in je huis dan zijn er verschillende mogelijkheden om dat te bereiken. Bestel een dakkapel en je kunt op je zolder meer ruimte vrijmaken. Maar er zijn genoeg andere mogelijkheden om wat vrijer en meer ruimte in je huis te creëren. Een aantal tips welke je hierbij kunnen helpen.

 

Maak gebruik van meubels met een dubbele functie

Weet je van jezelf dat je veel spullen in je woonkamer en slaapkamer hebt liggen, dan doe je er verstandig aan om naar meubels te gaan kijken die een dubbele functie hebben. Een idee kan zijn om een bed aan te schaffen met opberglades. Dit is ideaal als je een winter of zomerdekbed hebt welke je een tijd niet gebruikt. Ook een bank met lades kan ideaal zijn om meer ruimte te besparen. Je kunt dan onder je bank allerlei spullen kwijt. Wat te denken van een kisttafel in plaats van het gebruik van een open tafel? Je kunt hier dingen kwijt zoals afstandbediening, bladen, interieur dingen etc.

 

Creëer een kast onder de trap

Wil je meer ruimte hebben in je woning wees creatief om nieuwe opbergruimtes te creëren. Zo’n creatieve manier is een kast maken onder je trap. Je kunt dit laten doen door een aannemer, maar het is ook mogelijk om het zelf te doen. Als je het zelf gaat doen kun je de kast zelf zo groot of klein maken als je zelf wilt. Je kunt er bijvoorbeeld je wasmachine kwijt of andere spullen zoals kerstdecoratie, droogrekken etc. 

 

Zorg dat je huis meer daglicht heeft

Vind je dat je ruimte te weinig daglicht heeft dan moet je ervoor zorgen dat er meer daglicht doorheen komt. Doordat je meer licht in je huis binnenlaat zorg je ervoor dat je huis een stuk meer ruimtelijker wordt. 

 

Kies voor meer lampen

Heb je maar één lamp die je hele ruimte verlicht? Zorg dat je meer lampen in je ruimte plaatst om het licht gelijkmatig te verspreiden. Laat je verschillende lampen het licht verspreiden in je ruimte dan gaat de ruimte groter lijken. Dit is heel geschikt als je een ruimte hebt met beperkte daglicht. 

 

Ga slim om met spullen en ruimtes

Wil je je ruimte binnenkort eens goed aanpakken? Begin eerst met het minimaliseren van je spullen. Zoek ze uit, geef ze weg, verkoop ze, alles om zo min mogelijk spullen in je huis te hebben. Heb je een selectie gemaakt dan kun je de overgebleven spullen een nieuwe plekje geven en kunt genieten van de extra ruimte.

 

https://www.besteleendakkapel.nl/