Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Waarom de Grand prix van Abu Dhabi een must visit is

De Grand prix van Abu Dhabi is een gebeurtenis die je maar één keer in je leven meemaakt en die je niet wilt missen. Met de indrukwekkende architectuur en prachtige omgeving is deze renbaan gastheer voor een van de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van de autosport, en ook voor een voortreffelijk aanbod van culturele festivals het hele jaar door! 

Indrukwekkend circuit

De Grand Prix van Abu Dhabi is een Formule 1 race die elk jaar in november plaatsvindt. Het driedaagse evenement omvat trainingen, kwalificaties en de eindrace op zaterdagmiddag, waarbij de coureurs strijden om de overwinning in hun respectieve klassementen. De Grand Prix van Abu Dhabi is een van de meest prestigieuze races in de Formule-1 en het is overduidelijk waarom. Het 5,5 km lange Yas Marina circuit heeft een heel steile instap en 16 bochten die een precieze timing vereisen – niet alleen om te passeren, maar ook om de remmen hard genoeg los te laten tijdens de kwalificatieronde! Er worden maar liefst 58 rondes gereden.   

 

Het Yas Marina Circuit is een buitengewone aanwinst voor de wereld van de autosport. Het circuit werd gebouwd zonder te veel op de kosten te letten – naar verluidt heeft het meer dan 1 miljard gekost. Het circuit biedt een aantal behoorlijk verbazingwekkende voorzieningen voor de aanwezige racefans! Denk aan hotels, winkelcentra, golfbanen en drie themaparken.

 

Vijf sterren bezienswaardigheden

Het Yas Marina Circuit is een wonder van moderne architectuur, en daar blijft het niet bij. Het circuit ligt in de buurt van prachtige stranden, en er is op deze plaats altijd wel iets te beleven. Abu Dhabi is een geweldige plaats om tijdens de Grand Prix te bezoeken. De hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten heeft veel te bieden, van Ferrari World en Yas Island – waar je heerlijk kunt winkelen – tot andere bezienswaardigheden in de buurt, zoals de Scheich Mansour Moskee of de corniche Road, die prachtige uitzichten bieden terwijl je door de stad rijdt! Genoeg activiteiten om te doen in afwachting van de F1 race. Want als klap op de vuurpijl is de Grand Prix van Abu Dhabi de enige race tijdens de avondschemering op de F1-kalender. De zonsondergangen zijn echt iets bijzonders, die wil je niet missen! Al zin om Max Verstappen en Hamilton te zien racen voor de titel? Boek dan nu je Formule 1 reis naar Abu Dhabi!