Artikel Depot
Image default
Woning en Tuin

Aziatische meubels en hun ontwerp

De Aziatische cultuur staat bekend om hun minimalistische levenswijze. Dit is terug te zien aan hun interieur, de meubels zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en bamboe. Deze zijn vaak klein en makkelijk te verplaatsen, waardoor ze perfect zijn voor kleine ruimtes. Deze Aziatische meubels zijn tegenwoordig erg populair op de Westerse markt. Wat maakt ze nou zo bijzonder? In deze blog lees je er alles over!

Wat zijn de kenmerken van Aziatische meubels?

Het aanbod van Aziatische meubels is tegenwoordig enorm. Dit is overigens niet heel gek, Azië is een van de grootste continenten op onze wereld. Juist omdat het zo enorm is, vinden Aziatische meubels vooral hun oorsprong uit Oost-Aziatische landen zoals China, India, Thailand en Japan, Aziatische meubels zijn dus vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en bamboe. In de meubels worden deze afgewerkt met eenvoudige lijnen, ze zijn vooral bedoeld om geen drukte te creëren. Ze willen rust uitstralen. De Aziatische cultuur is ook heel praktisch ingesteld, in hun huizen staan geen materialen en meubels die eigenlijk geen grote functie hebben. Zo leven ze dus erg minimalistisch en wordt er rust in het huis gecreëerd.

Aziatische sfeer in huis

Om je Aziatische meubels nou te kunnen combineren met je interieur, dien je het een en ander aan te passen in je huis. Het past namelijk niet zo met de oer-Hollandse cultuur. Dit is slecht nieuws voor jou wanneer je muren geverfd zijn met felle blauwe of rode kleuren. Bij de Aziatische cultuur wordt veel gewerkt met lichte tinten zoals wit, grijs, bruin en groen. Dit zijn kleuren die je veel in de natuur terugvindt. Deze kleuren worden natuurlijk automatisch met de natuur geassocieerd. Verwerk dit dan ook in je interieur door planten en bonsai boompjes te verdelen in je huis. Tegenwoordig kun je in de meeste bouwmarkten en tuinwinkels veel inspiratie opdoen, de keuze is reuze!