Artikel Depot
Image default
Zakelijk

Hoe reinig ik het best een werkvloer? We geven je handige tips!

De werkplaats, werkvloer of je kantoorruimte goed reinigen, is om uiteenlopende redenen belangrijk. Geen werknemer zit namelijk te wachten op een arbeidslocatie die vettig, vies of stoffig is waar het en dat is dan vaak het gevolg – stinkt en muffig is. De werkvloer grondig schoonmaken is daarom van belang. Maar hoe reinig je op een efficiënte en duurzame manier een werkplek, kantoorgebouw of een werkplaats? De schoonmaaktips in dit blog geven je belangrijke hints en adviezen, waar je vast wel iets mee kunt!

 

Zorg ervoor dat alle benodigdheden in de buurt zijn

Een hygiënische en schone werkplaats begint met ervoor zorgen dat er genoeg schoonmaakmiddelen in de buurt zijn. Zet de middelen die je voor het geregeld reinigen van de werkvloer nodig hebt, op een vaste plek. En zorg dat er altijd voldoende voorraad is. Deel deze informatie met je collega’s, zodat iedereen weet waar het schoonmaakmateriaal te vinden is. Hiermee stimuleer je jezelf en je collega’s om geregeld schoon te maken en de werkvloer goed schoon te houden.

 

Vergeet niet om machines en gereedschappen geregeld te ontvetten

Wil je de werkplaats echt hygiënisch en fris houden? Spreek dan met je collega’s af om op vaste momenten, bijvoorbeeld één keer in de maand, alle gereedschappen en machines te reinigen van stof, vet en aangekoekt vuil. Niet alleen voelt het dan veel lekkerder wanneer je gereedschappen, machines en apparatuur pakt (omdat ze schoon zijn en niet plakken), maar er is nog een voordeel. De bedrijfsmachines, gereedschap collecties en de apparaten die je op je werk gebruikt, blijven in een veel betere staat en gaan langer mee. Als er geen tijd is om de werkzaamheden uit te voeren kun je natuurlijk de schoonmaak bedrijven raadplegen.

 

Kies altijd voor duurzame en biologische reinigingsmiddelen

Veel schoonmaakmiddelen zijn helaas gemaakt uit chemische grondstoffen en ingrediënten. Natuurlijk zorgen die voor een grondige reiniging, maar ze belasten wel het milieu en klimaat. En dat is onnodig, want er zijn al jarenlang prima biologische en natuurvriendelijke alternatieven op de markt. Deze duurzame schoonmaakproducten zijn niet schadelijk voor de omgeving, maar maken wel net zo goed schoon als chemische reinigingsproducten. De boodschap is wel helder: waarom zou je niet kiezen voor de milieuvriendelijke variant? De werkvloer wordt er net zo schoon van, maar je ontziet wel het milieu! En over kosten hoef je je geen zorgen te maken al je gaat voor duurzame alternatieven. Dus kijk goed om je heen bij aanbieders van schoonmaakmiddelen en wees kritisch op de keuze die je maakt. Alleen dan kun je je werkplek hygiënisch, duurzaam, voordelig en milieuvriendelijk schoonmaken.