Artikel Depot
Image default
Attracties

Wat mag naar de milieustraat?

Beschik jij over wat afval maar weet je niet zeker of je het bij de milieustraat mag afleveren? Geen probleem! In deze blog vind je de meest voorkomende afvalstukken die gratis naar de milieustraat mogen.

Grofvuil

Een van de meest voorkomende soorten afval is grofvuil. Wanneer je over een grootte hoeveelheid grofvuil beschikt is het handig om een container te huren. Voor grofvuil haarlem raadpleegt je simpelweg het internet voor een container op locatie. Grofvuil bestaat uit:

  • (Tuin)meubels
  • Raambekleding
  • Sloop/afvalhout
  • Tegels
  • Puin
  • Kunststof/metalen/hout
  • Sanitair
  • Fietsen

Glas Glas wordt onderverdeeld in twee groepen: verpakkingsglas en vlakglas. Verpakkingsglas is wit, bruin of vaak groen glas voor voedsel of dranken. Vlak glas zijn vlakke stukken glas van ruiten of spiegels.

Textiel Onder textiel valt losse stukken stof, kleding en schoenen. Het textiel wordt ingezameld en klaar gemaakt voor hergebruik. Textiel dient in een gesloten zak te worden aangeboden. Hierdoor bescherm je het textiel tegen vocht en vuil. Vergeet niet om de sokken en schoenen in paren in te leveren.

IJzeren en metalen

IJzer en metalen kunnen ook ingediend worden bij de milieustraat. Metalen zijn voorwerpen die voornamelijk gemaakt zijn van: ijzer, staal, aluminium, koper, zink en lood.

Zand en grond

Je kunt zowel grond als zand als graszoden afleveren bij de milieustraat. Check de grond of zand om vermengen bodenvreemde stoffen zoals puin, olie en verbrandingsresten. Deze mogen absoluut niet bij de zand of grond gemend worden. Transportbedrijven kunnen ook grond voor je afvoeren.

Grof tuinafval

Grof tuinafval is tuinafval dat niet in de groene container past. Kerstbomen of delen ervan horen bijvoorbeeld bij grof tuinafval. Kerstbomen kun je aanbieden op een speciale inzamelplek of hij wordt opgehaald aan de deur. Grof tuinafval dat uit niet-organische materialen bestaat mogen niet vermengt worden het reguliere afval.