Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Telescoopstelen voor een glazenwasser

Een glazenwasser van tegenwoordig

Een beroep van een glazenwasser is niet meer zo eenvoudig als dat het vroeger was. Vooral in grote steden waar de ramen door onder andere de uitlaatgassen van de auto’s schoongemaakt moeten worden, is het niet altijd even gemakkelijk. Wanneer u op de begane grond woont, zou u de ramen zelf schoon kunnen maken, maar in grote steden wonen er veel op een hogere verdieping. Om de ramen dan schoon te krijgen, kunt u beter gebruik maken van een glazenwasser. Zij weten wat ze wel en niet mogen doen.

De regels voor een glazenwasser

Tot en met de tweede verdieping is het toegestaan dat een glazenwasser de ramen schoonmaakt door gebruik te maken van een ladder. Deze traditionele glasbewassing mag niet boven de tweede verdieping. Dan mag de ladder niet meer gebruikt worden volgens de ARBO-wetgeving van 1 juni 2004. Wanneer de ramen moeten worden schoongemaakt boven de tweede verdieping, dan moet er gebruik worden gemaakt van een telescopische steel. Aan de gebruikte telescoopstelen wordt een slang met een borstel verbonden. Een glazenwassersbedrijf dat VCA gecertificeerd is, zorgt ervoor dat glazenwassers de juiste papieren en gereedschappen hebben.

De telescoopstelen voor een glazenwasser

Door de slang die aan de telescoopsteel is vastgemaakt, wordt speciaal water gepompt waarmee de ramen op de hogere verdiepingen kunnen worden schoongemaakt. De glazenwasser zal voor de hogere verdiepingen osmose water gebruiken dat hij zelf bijheeft. Dat is water zonder verontreinigingen waardoor er geen vuil op de schoongemaakte ramen zal achterblijven.

Goed gereedschap voor een glazenwasser

Voor een glazenwasser is het belangrijk dat hij gebruik kan maken van goed gereedschap. Goed gereedschap kan worden gekocht bij de Glazenwasserswinkel. De telescoopstelen moeten van een goede kwaliteit zijn en bij gebruik niet te ver doorbuigen. De Glazenwasserswinkel heeft zeer goede telescoopstelen die aan de eisen van een glazenwasser voldoen. Ook moeten de telescoopstelen gemakkelijk uitschuifbaar zijn, omdat ze tot op een hoogte van ongeveer 15 meter gebruikt kunnen worden.

https://www.telewashwinkel.nl/