Artikel Depot
Image default
Haartransplantatie

Een haartransplantatie bij vrouwen

Vrouwen hebben vaak problemen met hun haar – we zien veel vrouwelijke cliënten in de kliniek. Haartransplantaties worden meestal beschouwd als een procedure voor mannen, maar we bieden het ook aan voor vrouwen. De technieken en kosten zijn hetzelfde, maar er kunnen verschillen zijn in termen van bloed en andere risico’s met betrekking tot zwangerschap enzovoort. Omdat we in het verleden veel vrouwen in onze kliniek hebben behandeld, staat Omorfy bekend om haartransplantaties voor vrouwen in Nederland. 

Veel voorkomend bij vrouwen

Een van de meest voorkomende plaatsen voor haarverlies op de hoofdhuid bij vrouwen is precies in het midden van je hoofd, langs het deel dat je maakt wanneer je je haar verdeelt. Om dit gebied te behandelen, worden haren uit het achterhoofd verwijderd.

Haartransplantatie met een hoge haarlijn

Een reden waarom vrouwen voor haartransplantatie kiezen, is om het voorste deel van hun haarlijn te verlagen. Dit brengt hun gezichtsproporties in evenwicht. Allereerst is een haartransplantatie voor mensen met haaruitval een prima manier om een frisse bos haar te krijgen. Het belangrijkste van deze behandeling is dat het zo moet worden gedaan dat de getransplanteerde haren er natuurlijk uitzien door de arts. Het is ook belangrijk om te weten dat er bij dit soort behandelingen altijd voldoende donormateriaal (haar) beschikbaar moet zijn. Behandeling van haarverlies kan een uitdaging zijn voor vrouwen, gezien hoe extreem sommige gevallen zijn.

Hoe werkt een haartransplantatie bij vrouwen?

De eerste behandeling

Bij haartransplantaties bij vrouwen is het verloop van de behandeling grotendeels hetzelfde als bij mannen. Follikels worden ook herverdeeld van de achterkant van je hoofd naar andere gebieden (zoals bovenop of je haarlijn).

Het resultaat

Na een haartransplantatie vallen je nieuwe haren niet meer uit als het wordt veroorzaakt door een genetische aandoening. Bijvoorbeeld Alopecia Androgenetica. Dat komt omdat de getransplanteerde haren uit een ander deel van het hoofd komen en een andere genetische aanleg hebben. Het is een goed idee om haarverdunnende producten te gebruiken die kruidenextracten van plantaardige ingrediënten bevatten, zoals groene thee, gember, brandnetelblad en witte ceder.

Alopecia Areata

Dit kan niet als er minder androgenetische alopecia is, maar een ander type haaruitval. Zoals bijvoorbeeld Alopecia Areata, waarbij het haar op sommige plekken uitvalt. Dit patroon van haarverlies is onvoorspelbaar en niet beperkt tot een bepaald deel van het hoofd. Hierdoor kon er geen groeigarantie gegeven worden voor de getransplanteerde haren. De getransplanteerde haren kunnen op een gegeven moment toch uitvallen.