Artikel Depot
Image default
Bedrijven

De evolutie van telefoonhoesjes

Tegenwoordig zijn er de meest creatieve telefoonhoesjes die jouw telefoon zo goed mogelijk beschermen. Ze zijn ervoor gemaakt dat jij smartphone geen schade oploopt wanneer deze valt. Telefoons zelf zijn erg fragiel, omdat steeds meer uit glas en ander breekbaar materiaal bestaat. Dus de telefoonhoesjes moeten grote ontwikkeling doormaken om deze telefoons te kunnen beschermen. In dit artikel zullen we dieper in gaan op de ontwikkelingen van het telefoonhoesje.

 

Het begin

 

In de jaren 90 hadden telefoons nog geen hoesjes nodig. In deze tijd ontstonden de eerste smartphones, gemaakt van hard plastic en rubber. De schermpjes van de telefoons waren erg klein, waardoor de kans op schade nihil was. In de eerste jaren van 2000 waren er ook nog geen telefoonhoesjes, zoals we ze de dag van vandaag kennen. Er waren wel telefoonhoesjes, maar deze waren voornamelijk om de kleur van je telefoon te veranderen. Toen er in 2007 de eerste iPhone op de markt kwam, veranderde dit volledig. Deze smartphone was een uniek soort voor die tijd met een groter scherm en toegang tot internet. De iPhone bracht ook telefoonhoesjes op de markt, omdat het apparaat makkelijk breekbaar was. Vandaag de dag zijn telefoonhoesjes om een telefoon niet meer weg te denken. Het is eerder apart wanneer jij geen hoesje om je telefoon hebt. Je loopt dan namelijk het risico een barst te krijgen in je telefoon.

 

Soorten hoesjes

 

Op dit moment zijn er vele soorten telefoonhoesjes. Er wordt geconcurreerd door veel verschillende bedrijven die de hoesjes op de markt brengen. Ze worden sterker, beter beschermend en unieker. Je hebt goedkope telefoonhoesjes en dure telefoonhoesjes. Er zijn tegenwoordig zelfs ‘hoesjes’ die je op je scherm kunt plakken. Deze noemt men ‘screenprotectors’. Je kunt ook een telefoon hoesje kopen waar je al je pasjes of zelfs geld in kunt stoppen. Het telefoonhoesje zal de komende jaren nog veel ontwikkelingen meemaken.

https://www.telefoonhoesje.nl/