Artikel Depot
Image default
Vakantie

Ontdek Corsica

Corsica is een populaire vakantiebestemming bij toeristen, over de hele wereld vooral bekend om zijn warme klimaat, dramatische bergtoppen en schitterende kustlijnen. Het eiland ligt ten zuidoosten van de Franse Middellandse Zeekust en trekt elk jaar een gestage stroom bezoekers – en als je er ooit een week hebt doorgebracht, is het niet moeilijk te zien waarom.

Bezienswaardigheden Corsica

Corsica is niet alleen de droom van elke strandliefhebber, het heeft ook een rijke geschiedenis die eeuwen van tradities overspant, met oude gebouwen op elke hoek, kronkelende straatjes met kinderkopjes, een verrukkelijke keuken en een bloeiende kunst- en muziekscène. Of je nu een week op zoek bent naar zandstranden, een rondleiding door Frankrijks meest fascinerende museum of een schilderachtige dorpswandeling te paard, een vakantie op Corsica is de perfecte keuze voor een zomerverblijf, en dit is waarom.

Rondreis Corisca

Corsica is zo’n gevarieerd en mooi eiland, en het is een bezoek helemaal waard. Maar als je serieus van sightseeing houdt en niet alleen op zoek bent naar een strandvakantie, bespaar je dan een hoop frustraties en boek een road trip.

Het vergt wat meer planning en meer hotels, maar het stelt je in staat dit prachtige eiland ten volle te verkennen!

Hoe dan ook, als je ideeën zoekt over waar je heen kunt gaan als je gaat road trippen in Corsica, hier zijn een paar van onze favoriete plaatsen op Corsica:

Calanques de Piana
Reservaat Naturelle de Scandola
Torra di a Parata bij Iles Sanguinaires
Bastia
Bonifacio
Ajaccio
Vallée de la Restonica
Cap Corse
Corte