Artikel Depot
Image default
Bedrijven

De bevalling

Een bevalling is voor een vrouw een moeilijke, heftige, maar ook mooi moment om mee te maken. Je kind wordt namelijk geboren en je mag hem of haar voor het eerst in je armen houden. Toch vinden vele vrouwen een bevalling eng. Dit komt doordat ze van anderen verhalen horen dat het ontzettend veel pijn doet en dat het erg lang kan duren. Een kind baren is namelijk niet niks. Om je voor te bereiden op de bevalling is het handig om je te verdiepen hierin. Als je gaat bevallen merk je als vrouw dat je al een tijdje voorweeën hebt. Dit zijn krampen en samentrekkingen van de baarmoeder die je voelt. Deze voelen net iets erger en pijnlijker dan de meeste krampen bij het ongesteld zijn. Zo kan een vrouw herkennen dat ze gaat bevallen. Deze voorweeën duren ongeveer 30 tot 40 seconden lang. Zodra deze krampen steeds sneller achter elkaar komen weet je dat het bijna tijd is. Je krijgt dan weeën om de vijf minuten ongeveer. Je neemt dan contact op met de verloskundige die je helpt bij de bevalling van je kindje. Een bevalling voorbereiden dat doen en kan je door een zwangerschapscursus te volgen in Limburg. Zij vertellen je dan alles over de bevalling en wat je moet en kunt doen. Ook kun je hier vragen stellen en meer leren over de bevalling.

Bevalling met begeleiding

Een bevalling doe je niet alleen als vrouw hier heb je altijd begeleiding voor die je helpt. Tevens ervaart iedere vrouw de bevalling anders en op zijn eigen manier. Het aller belangrijkste is dat je erop vertrouwd dat jij en je lichaam dit kunnen en gaan doorzetten. Een verloskundige controleert je ontsluiting en voelt naar de baarmoederwond. Op deze manier krijgt ze een beeld van de fase waarin je zit met de bevalling. Naast de weeën kunnen ook de vliezen breken als een teken dat je gaat bevallen. Ook dan zijn er hele sterke weeën aanwezig die je voelt in je buik. De weeën die ervoor zorgen dat er een opening komt die groot genoeg is voor de baby heten ontsluitingsweeën. Deze ween zorgen ervoor dat er dan uiteindelijk een ontsluiting is van 10 centimeter breed. Zodra je een ontsluiting hebt van 10 centimeter is het tijd om de baby te laten komen. Na deze weeën krijg je bijvoorbeeld op de zwangerschapscursus in Limburg al geleerd dat je erna pers weeën krijgt.  Deze weeën zorgen voor een duw drang. Een drang die wilt dat je de baby eruit duwt. Vervolgens mag je mee duwen om het kindje eruit te persen.

https://zwangerschapscursuslimburg.nl/