Artikel Depot
Image default
Zakelijk

Dakshingles voor je berging kiezen

Als je op zoek bent naar een dakbedekking optie die een lange levensduur en duurzaamheid biedt, dan is het tijd om na te denken over shingles. Er zijn veel verschillende soorten shingles op de markt, maar er is veel verwarring over welke het beste zal werken voor je behoeften. In dit artikel zullen we de meest populaire opties die er zijn en maken een aantal aanbevelingen op basis van wat voor soort schuur je hebt.

Hoe kies je de beste dakbedekking?

Er zijn veel verschillende soorten dakspanen op de markt, dus het kan moeilijk zijn om uit te vinden welke het beste voor je zal werken. Sommige shingles zijn gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen extreme hitte, terwijl sommige een langere levensduur hebben dan andere. Dus hoe weet je wat het beste is voor je behoeften?

Bij het beslissen welke shingle het beste is voor je behoeften, zijn er een paar factoren het overwegen waard:

  • Het type schuur

  • De mate van bescherming die nodig is voor uw schuur

  • De totale kosten

  • De kleur en vorm van de shingle

Hoe leg je dakshingles?

Het plaatsen van shingles is een relatief eenvoudig project dat u in een middag kunt afronden. Als u metalen dakbedekking installeert, moet u de dakspanen van tevoren op maat zagen met een ijzerzaag of motorzaag. Het is het beste om de dakspanen in rijen te leggen, zodat de overlapping minstens 2 cm is en niet meer dan 4 cm op enig punt is. De dakspanen worden aan elkaar gelijmd met metalen verbindingsstukken, “torpedo’s” genaamd, die in verschillende lengtes verkrijgbaar zijn en zeer geschikt zijn om de overlappende stukken aan elkaar te bevestigen.


Dakshingles leggen is dus een klusje dat je lekker zelf kunt doen wanneer je een beetje bouwinzicht hebt. Wacht dus niet langer en doe het vandaag nog!