Artikel Depot
Image default
Gezondheid

Balanstrainers voor zwakke enkels

Zwakke enkels kunnen heel vervelend zijn. Als je er de hele dag op rondloopt en ze nog steeds als pudding aanvoelen, is het misschien tijd om te investeren in stabiliteit trainers voor zwakke enkels. Deze producten helpen de spieren rond je enkel te versterken en maken het veel gemakkelijker om rechtop te staan zonder dat je overal heen en weer wiebelt. Deze blogpost gaat dieper in op wat deze trainers zijn en hoe ze werken, zodat je weet of dit iets is waar jij baat bij zou hebben!

3 geweldige enkeloefeningen

Hier zijn drie goede oefeningen om je enkel te trainen. Je kunt ze allemaal tegelijk doen of je favoriet kiezen om doorheen te draaien!

  1. Hakverhogingen – Ga 5 seconden op je tenen staan en zak dan langzaam weer naar beneden. Herhaal dit 10 keer.

  2. Teen verhogingen – Ga op je tenen staan en laat je dan langzaam weer zakken terwijl je je tenen zoveel mogelijk recht voor je uit laat wijzen. Herhaal dit 10 keer.

  3. Afwisselend hakken en tenen optrekken – Zet één voet voor de andere zodat je een stabiele basis hebt, ga dan afwisselend 5 seconden op je tenen en hak staan en herhaal dit met de andere voet. Na elke keer dat je je hiel hebt opgetrokken tot je beide kanten hebben voltooid.

Waar is een balanstrainer voor?

Balanstrainers voor zwakke enkels kunnen je echt helpen stabieler en zelfverzekerder op je voeten te staan! Ze zijn ook een geweldige manier om blessures in de toekomst te voorkomen door het versterken van die spieren die je ondersteunen als je de hele dag rondloopt.

Een ander nuttig product is enkel gewichten, die zijn uitstekend voor het tonisering van je benen en geeft ze een extra training op hetzelfde moment. Als je problemen hebt met je evenwicht of je kracht in je benen, kun je ze de hele dag dragen zonder dat iemand door heeft wat daaronder gebeurt – het lijkt alsof je gewoon normale schoenen draagt! Dit betekent dat niemand zal weten waarom je lichaam is veranderd in iets waar je voorheen alleen maar van kon dromen.

Welke balanstrainer heb jij nodig?

Veel mensen hebben zwakke enkels en hebben een balanstrainer of enkelgewichten nodig om hen te helpen. Een balanstrainer is een goede manier om je enkels te helpen versterken of om toekomstige blessures te voorkomen als ze al last hebben van een blessure uit het verleden. Als je een balanstrainer gebruikt, zal je je sterker en zekerder voelen in je loopvermogen. Enkel gewichten zijn ook een uitstekende vorm van balanstraining omdat ze onder de kleding kunnen worden gedragen zonder te worden opgemerkt. Maar wat jij nodig hebt? Laat je hiervoor adviseren voor een specialist!

 

Gerelateerde artikelen

Wat kun je doen om van een overspannen gevoel af te komen?

Afvallen met zwemmen, waarom zijn er ook tegenstanders?

Waarom Yoga Fit Mix de ideale yogavorm is