Artikel Depot
Image default
Woning en Tuin

Tips om zo lang mogelijk te kunnen genieten van een vloer

Iedereen herkent zich er wel in. Na lang sparen en zoeken ben je eindelijk tot je favoriete vloer gekomen. Na een lange zoektocht heb je met man en macht jouw nieuwe multiplank vloer of lamelparket in de gewenste ruimte geplaatst. Nu je meerdere ribben uit je lijf hebt gehaald na deze dure investering, is het belangrijk zo lang mogelijk te genieten van je nieuwe vloer. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je om de haverklap een nieuwe vloer moet aanschaffen. Hoe je dat doet, leggen wij jou uit in deze blog!

Zorg altijd voor een deurmat

Een van de grootste boosdoeners van een beschadigde vloer is te danken aan jezelf. Kleine kiezelsteentjes, viezigheid en andere objecten worden vaak mee het huis ingenomen vanuit buiten. Het is erg verstandig om een mat voor de deur neer te leggen. Met deze mat kan je eenvoudig je voeten vegen waardoor er vrijwel geen viezigheid of steentjes mee het huis wordt genomen. Daarnaast is het ook altijd slim om je schoenen uit te doen wanneer je een woning binnenloopt. Zo geniet je nog langer van jouw vloer wanneer die hier niet goed tegen bestand is.

Altijd schoonmaakmiddelen in huis

Wanneer er toch wat viezigheid ontstaat door vocht is het belangrijk dit zo snel mogelijk op te ruimen. Sommige vloeren zijn niet bestand tegen vocht. Vooral bij houtenvloeren of laminaat is de kans dan groot dat de planken uit gaan zetten. Sterker nog, er kan ook schimmel ontstaan. Gelukkig zijn er veel verschillende vloeren die vochtbestendig zijn.

Vermijd scherpe voorwerpen

Het kan altijd gebeuren. Per ongeluk gooi je een mes op de grond, of er valt een vaas om. Voor sommige vloeren kan dit fataal zijn en is er snel een fikse kras te zien of een behoorlijk hap uit de vloer. Zorg er daarom altijd voor dat je om bepaalde messen een meshoes plaatst, waardoor deze geen schade kan aanbrengen aan bijvoorbeeld een vloer. Sterker nog. Ook snij je jezelf er minder snel aan. Veilig voor iedereen om je heen. Zeker wanneer er ook kinderen in huis wonen.