Artikel Depot
Image default
Bedrijven

De juiste kweektent kiezen

Zodra je eenmaal een kweektent in huis wilt halen sta je versteld van het grote aantal mogelijkheden. Je moet een keuze maken uit allerlei apparatuur, lampen, pompen, emmers en natuurlijk kweektenten.

Aangezien er een heleboel mensen zijn die starten met kweken in een kweektent en daar dus nog niet veel verstand van hebben is het lastig om de juiste materialen te kiezen. Zonder ervaring met kweken in een kweektent is het niet altijd even eenvoudig om een kweektent van een goede kwaliteit te vinden.

Verschillende onderdelen

Een kweektent bestaat uit een aantal losse onderdelen. In de meeste gevallen is het verstandig om als beginner te gaan voor een complete starterset. Let er goed op dat deze niet allemaal van dezelfde kwaliteit zijn.

De kweektent moet in ieder geval aan de minimale eisen kunnen voldoen. Ten eerste is het handig om een kweektent niet al te klein te kopen. Het is wel zo prettig als je er zelf ook bewegingsvrijheid in hebt.

Het frame dient sterk genoeg te zijn om minimaal 70 kilo aan te kunnen. Dit is nodig voor de verschillende lampen die je tijdens het kweken gaat gebruiken. Tijdens de verschillende kweekfases wil je natuurlijk bij voorkeur dezelfde tent kunnen gebruiken.

Bepaalde eisen

Bij de aankoop van een kweektent dien je er goed op te letten dat deze aan bepaalde eisen voldoet. De warmtezijde van de kweektent dient goed reflecterend te zijn. Dit heeft als voordeel dat de hoeveelheid licht van je lampen optimaal benut wordt.

De tent dient ruim genoeg te zijn. Niet alleen voor jezelf, maar wie weet wil je later een zwenkventilator toevoegen. De ritsen en de naden van de kweektent dienen van een goede kwaliteit te zijn. Ze moeten goed op elkaar aansluiten.

De bodem dient natuurlijk waterdicht te zijn. Ook het afzuigsysteem heeft aandacht nodig. Bereken hoe veel frisse lucht er nodig is. Kies vervolgens voor een afzuigsysteem wat meer dan die hoeveelheid aankan.

Dan kom je bij de lampen. Deze zijn in een groot aantal verschillende varianten verkrijgbaar. Kijk dit eerst goed na. Dit is uiteraard ook gebonden aan je budget. In het beste geval kies je voor Led kweeklampen maar hier hangt wel een prijskaartje aan!

Ruimte

Een kweektent neemt behoorlijk wat ruimte in beslag. Vergis je daar niet in! Ga je de tent in een andere ruimte in elkaar zetten, bereken dan eerst goed of je deze in zijn totale formaat nog kan verplaatsen en op de juiste plek kunt zetten zonder deze weer af te moeten breken.

Kies niet voor een kweektent die te laag is. In sommige gevallen zal het nodig zijn om je lampen wat hoger te kunnen hangen. Daarom kies je beter voor een kweektent die wat hoger is. Hierin kan je ook je planten wat verder de hoogte in laten schieten.

Ook rondom de tent dient er nog genoeg ruimte te hebben. Hier kan je niet alleen je spullen kwijt, deze ruimte heb je ook nodig voor buizen en kabels.

Gerelateerde artikelen

Vergroot je online zichtbaarheid met deze tips!

Kleding van het merk Garcia

Hoe maak je een outfit compleet?