Artikel Depot
Image default
Vakantie

De leukste dingen om te zien en doen in Krakau

Ben je benieuwd naar de mooiste top 10 bezienswaardigheden Krakau? Wellicht plan je een reis naar deze mooie stad in Polen. Of misschien ben je al op locatie. Hoe dan ook, je bent op zoek naar inspiratie. Er is veel te zien en doen in Krakau. Daarom is het lastig om een top 10 bezienswaardigheden Krakau op te stellen. Iedereen heeft immers andere interesses. Echter is voor iedereen wat leuks om te doen. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen in deze prachtige historische stad. Hier zetten we verschillende activiteiten op een rij, zo kan je zelf kiezen wat jou leuk lijkt.

Dingen om te doen

De top 10 bezienswaardigheden Krakau is niet compleet zonder interessante activiteiten. Deze activiteiten kunnen zowel binnen de stad of in de regio plaatsvinden. Een van de meest voorkomende activiteiten is een bezoek aan Auschwitz Birkenau. Het is misschien even rijden, maar dit is zeker een bezoek waard. Andere dingen die veel aangeraden worden, bevinden zich vaak alsnog buiten de stad. Echter ligt de focus hier top 10 bezienswaardigheden Krakau, oftewel de stad zelf. Door de stad dwalen is al een prachtige belevenis. Het historische centrum is vrijwel ongeschonden van de oorlog en een mooi plaatje. Een ander idee is een bezoek aan Wawel. Op deze heuvel staat een kasteel en kathedraal.

Wat is er te zien

Het historische centrum zelf is al mooi om te zien. De oude gebouwen bieden diversiteit en geven je een kijkje binnen de historie van Polen. In het oude centrum is op elke hoek een sfeervol café te vinden. Daarom is het uitgaansleven hier eveneens geweldig. In de rij van de top 10 bezienswaardigheden Krakau staat ook de stadsmuur. Deze is zeker het kijken waard. Het is te vinden in stadspark Planty. Een bezoek aan de Joodse wijk Kazimierz is ook indrukwekkend. Hier vind je onder meer de Oskar Schindler fabriek. Een ander punt in de top 10 bezienswaardigheden Krakau is Rynek Glowny. Deze grote markt is het middelpunt van nijverheid.