Artikel Depot
Image default
Beauty en verzorging

Wat te doen tegen haaruitval?

Haaruitval is enorm frustrerend. Iedere vrouw wilt een mooie, volle bos haar hebben en wanneer het haar dan uitvalt, kun je daar enorm van balen. Haaruitval kan ook enorm veel oorzaken hebben. In dit artikel bespreken wij een paar van deze oorzaken en vertellen we je wat je ertegen kunt doen.

Zorg voor genoeg voeding

Dat je haar uitvalt, kan komen omdat je het niet goed verzorgd. Misschien heeft je haar wat meer voedingsstoffen nodig en moet je dus regelmatig een crèmespoeling of haarmasker gebruiken. Het kan ook zijn dat je te ruw bent met borstelen of afdrogen, of dat je je haar ‘dood maakt’ door te veel hitte. Dat kan gebeuren als je te heet doucht, je vaak je haar heel heet föhnt, of je vaak een hete stijl- of krultang gebruikt. Probeer je stijltang, krultang, föhn en douche wat kouder te zetten.

Genoeg slaap en weinig stress

Slaap je slecht, of heb je veel last van stress door bijvoorbeeld je werk of andere zaken? Dat kan veel effect hebben op je gezondheid. Je kunt er zelfs ziek van worden en je haar kan er ook zeker van uit gaan vallen. Als je denkt dat dit de reden is voor je haaruitval is het belangrijk dat je goed op je gezondheid gaat letten. Haaruitval is dan namelijk een van de minder erge gezondheidsproblemen die zich kunnen uiten, hartproblemen zijn ook een van de symptomen van te veel stress en te weinig slaap.

Te dun haar

Het gebeurd ook wel eens dat je niet per se veel last hebt van haaruitval, maar dat je wel erg dun haar hebt. Dun of weinig haar kan net zo vervelend zijn als uitvallend haar, want ook dan kun je weinig met je haar ondernemen. Je kunt er dan voor kiezen om hairextensions te nemen. Zo kun je de extensions hair weft kopen. Daarmee kun je je haar een echte volume boost geven.